The “Italian job“

Samo što je zapretio da će Ferrari izaći iz Formule 1, Segio Marchionne je na Sauber stavio grb Alfe, dodao da bi na Haas mogao Maserati, sada “razmišlja” i Indy Car šampionatu

Foto: Sauber

Za Sergia Marchionnea se sada već slobodno može reći da jada kaže ne, misli da. Samo što je zapretio da će Ferrari izaći iz Formule 1, Segio Marchionne je na Sauber stavio grb Alfa Romea, i posrnuli švajcarski tim proglasio Ferrarijevim juniorskim timom. Samo što je Gene Haas objavio da je otvoren za saradnju, Marchionne je brže bolje porekao da Maserati može ući u Formulu E, i dodao da bi bio dobar projekat na Haas postaviti znak Maserati. To je upravo izjavio u Detroitu. A od silnog izlaska iz trka automobila sa takozvanim otvorenim točkovima, najnovije vesti kažu da je FCA zainteresovan da se sa jednim od svojih brendova pojavi i u “Verizon IndyCar Series”. Za Gian Paola Dallaru, osnivača i vlasnika Dallare, dugogodišnjeg dobavljača “šasija”, odnosno bolida i delova za Indy, Marchionne je rekao da ga veoma poštuje, smatra najboljim italijanskim inženjerom, i dodao: “Alfa Romeo u Indy Caru, zašto da ne?”

Foto: Dallara

Ipak, Jay Frye, predsednik takmičenja i operacija Indy cara kaže da su razgovori vođeni sa čak desetak proizvođača automobila na temu ulaska u šampionat, ali da sa FCA nije zvanično razgovarano. Frye kaže da je definisan petogodišnji plan šampionata urodio plodom, a da je povratak na standardizovan aero paket za bolide višestruko smanjio tehničke izazove i troškove učešća u takmičenju i automatski izazvao interes kod proizvođača, koji bi se pridružili trenutno prisutnima Hondi i Chevroletu. Za ovu sezonu spreman je novi bolid po Indy specifikaciji, testiran je i izazvao je mnogo interesa kod proizvođača. Šta više, prema izjavi šefa takmičenja, ova dva već prisutna proizvođača su pomogli u kontaktima sa drugim proizvođačima koji bi našli svoj interes u učestvovanju u ovom, u Americi, veoma popularnom takmičenju jednoseda.
A što se šefa FCA tiče, što više govori ne, to se više ispunjava sve to što je negirao, pa ako se na nekom ovalu ove sezone pojavi bolid pod markom Maserati, ne treba se čuditi.

ads
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Smart – generator drugačije mobilnosti

Originalna ideja da Smart bude vozilo masovno obožavano od onih koji pre svega žele ...

Predstavljen novi Audi A7 Sportback

Novi Audi A7 preuzima mnogo toga od takođe ovogodišnjeg noviteta A8, pre svega dizajn ...

Ferrari ponovo u formi

Ferrari je povratio formu kada mu je to najviše trebalo. Uz novi rekord staze, ...

A Klasa se naoštrila

Mercedes je odlučio da ozbiljno pokaže zube konkurenciju sa novom A Klasom koja stiže ...

Ferrari pravi svoj šampionat?

Ferrari je upozorio vlasnike Formule 1 da se ne igraju vatrom i najavu povlačenja ...

Maksimalna pouzdanost uz zimski OMV MaxxMotion Dizel

Tokom zimske sezone vlasnici vozila sa dizel motorima treba više pažnje da posvete karakteristikama ...