Yamaha misli na decu: potpuno novi YZ65

Yamaha je otkrila svoju poslednju prinovu u liniji modela za 2018. godinu, potpuno novi YZ65 za decu

Foto: Yamaha

Yamaha je otkrila svoju poslednju prinovu u liniji modela za 2018. godinu, potpuno novi YZ65 motocross motocikl za decu. YZ65 donosi novi agregat, oslanjanje, ram i oplate, dok u isto vreme prema informacijama iz Yamahinog saopštenja nudi: „Najnoviju tehnologiju i karakteristike performansi dizajnirane da omoguće entuzijastima da budu najbolji mogući vozači, osvoje trke i pomognu vozačima da postanu jedno sa mašinom.“

Foto: Yamaha

Srce modela YZ65 čini potpuno novi jednocilindarski, vodom hlađeni, dvotaktni agregat zapremine 64.8 ccm sa digitalnim (CDI) paljenjem, kampaktnim i efikasnim hladnjakom i drugim rešenjima koja karakterišu veće YZ125 i YZ250 modele. Snaga se prenosi kroz šestostepeni manuelni menjač sa kratkim prenosom u cilju što bolje elastičnosti i ubrzanja. Cevasti ram je izrađen od čelika i nosi izmenjiv aluminijumski pomoćni ram.

Foto: Yamaha

YZ65 takođe nudi podesivu ergonomiju – drška upravljača se može podesiti u jednu od četiri pozicije, a tu su i podesivi nosači za noge i ručke za kočnicu i kvačilo. Oslanjanje se sastoji od podesivih upside down KYB spiralnih opruga napred i mono-shock dizajna straga. Kočnice na malom YZ su obe hidraulične sa diskovima, prečnika 198 mm napred i 190 mm straga.

Foto: Yamaha

„Sa dodatkom ovog novog uzbudljivog motocross motocikla, ambiciozni mladi vozači koji tek počinju da iskušavaju uzbuđenje takmičenja mogu to osetiti kao članovi „bLU cRU“ plavog tima“, izjavio je Yamahin proizvodni menadžer, Derek Brooks. Uz to je dodao: „Ovaj potpuno novi motocikli nastavlja Yamahinu poznatu istoriju performansi i trajnosti, što se prenosi u važnu vrednost za roditelje i neograničenu moto zabavu za njihovu decu.“  YZ65 za sada dolazi samo u Team Yamaha plavoj boji. Kapacitet rezervoara za benzin je 3.4 litra, a težina mokrog motocikla 60.7 kilograma.

ads
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi ATV iz Yamahe

Sa preko 40 godina iskustva u proizvodnji ATV-a Yamaha jedan od vodećih proizvođača u ...

VR46 – ne još u MotoGP

Valentino Rossi je 2014. godine pokrenuo svoj juniorski tim VR46 u Moto3 kategoriji, da ...

Vitpilen 701 nije više samo koncept

Dve godine nakon što je Husqvarna prvi put pokazala kao koncept, Vitpilen 701 je ...

Po Alpima na Yamahi MT- 07

Kod nas su vožnje dugih tura motociklima još uvek domen egzotike i ekstremnog avanturizma, ...

Marquezu pol pozicija po kiši na Sachsenringu

Kvalifikacije za Veliku nagradu Nemačke koja se vozi sutra obeležila je kiša i mokra ...

MotoGP se zaleće

MotoGP timovi su uveliko na punom gasu. Testovi na stazi Sepang svakog dana donose ...