Site icon

Uhapšen šef Force India F1 tima Vijay Mallya

Vijay Mallya direktor Formula 1 tima Force India uhapšen je u Londonu, prema zahtevu za ekstradiciju koji su uputile indijske vlasti.

Britain Formula One – F1 – British Grand Prix 2016 – Silverstone, England – 8/7/16
Force India team principal Vijay Mallya during the press conference
Action Images via Reuters / Matthew Childs
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.

Indijski pravosudni organi gone Mallya o osnovi optužbe za prevare koje su povezane sa njegovom propalom avio komapnijom Kingfisher Airlines, za koju se tvrdi da bankama duguje više od milijardu dolara. Njemu su indijske vlasti oduzele pasoš prošle godine, a on živi u, kako kaže, prinudnom egzilu u Engleskoj. Kako je saopšteno, Vijay Mallya je uhapšen u centralnoj policijskoj stanici i danas trena da da svoj iskaz sudu. Indijski biznismen vlasnik je 42,5% ima Force India, dok je vlasnik drugih 42,5% Subrata Roy, vlasnih Sahara grupe, koji je bio u zatvoru 2014. zbog toga što nije vratio depozit investitorima Sahara group po nalogu suda.
Vijay Mallya je na svom tviter nalogu objavio da je reč o redovnom i očekivanom saslušanju i da se ništa strašno nije dogodilo. Ipak, bilo bi dobro da ne ostanemo bez još jednog F1 tima, nakon nestanka tima Manor, koji za ovu sezonu nije uspeo da zatvori finansijsku konstrukciju.

Next: Opel Grandland X spreman za javnost