Site icon

Zategnute bore na X-Trailu

Uz današnje finale UEFA Lige Šampiona, Nissan je predstavio osveženi X-Trail.

Spolja vidljive izmene su širi “V motion” gril hladnjaka, i osvežen oblik prednjih svetlosnih grupa sa modernizovanim oblikom LED-ova za dnevnu vožnju. Sada je veća razlika između farova sa halogenim i potpuno LED svetlima, pri čemu su po prvi put LED svetla dobila i AFS adptini sistem. Maglenke su su prvaougaonog ovlika umesto okruglog. I stražnji deo je dobio nekoliko izmena, a prvenstveno odbojnik koji je robusniji.

Foto: Nissan

U enterijeru je za nijansu podignut kvalitet materijala, i unapređena vidljivost instrumenata. Upravljač je po prvi put dobio i opcionu funkciju grejanja. Najviši paket opreme Tekna dobio je kao standardni potpuno novi Bose audio sistem sa osam zvučnika, a prema informaciji od proizvođača ovo je najbolji audio sistem ikada ponuđen u Nissanu u Evropi. DAB digitalni radio po prvi put je standadna oprema, dok je NissanConnect opremljen novim interfejsom koji olakšava upotrebu.

Zanimljivo je da je zahvaljujući izmenama u unutrašnjosti zapremina prtljažnika povećana sa 550 na 565 litara u verziji sa pet sedišta. X-Trail će već od 2018. dobiti u ProPILOT sistem ta autonomnu vožnju.
U ponudi agregata nema novina, kao ni u podatku da se X-Trail može dobiti sa pet i sedam sedišta.

Next: Plavi prvi red u Mugellu