Site icon

Yamaha predstavila novi X-Max 125

Za sledeću moto sezonu Yamaha je predstavila novi generaciju popularnog maksi skutera X-MAX 125

Foto: Yamaha

Definitivno jedna od najpopularniji Yamahinih porodica dobila je  novog člana za sledeću godinu. Tačnije, od 2006. postojeći i odlično prodavani X-MAX 125 predstavljen je u potpuno novom izdanju, sa novim dizajnom i novim tehničkim rešenjima, a pridružuje se za ovu godinu unapređenim X-MAX 300 i X-MAX 400. Novi X-MAX 125 svakako je zanimljiv svojim zapreminom, obzirom da se može voziti sa A1 dozvolom, što će radovati mlade vozače.
Novi X-MAX biće prepoznatljiv po dvostrukim LED svetlima u stilu snažnije braće, a dizajnerski elementi na oplatama naglašavaju snagu i dinamičnost.

Foto: Yamaha

Među novine spada i podesivi vetrobran kako bi vozači različite visine našli optimalnu zaštitu od vetra, a najmanji X-MAX je sada opremljen i pametnim ključem. I ručke upravljača su podesive u dve pozicije, radi bolje ergonomije i prilagođavanja vozaču. Digitalna instrument tabla je standardna, kao i utičnica od 12V za punjeneje ili napajanje električnih uređeja.
Velika je novina da će X-MAX u standardnoj opremi imati kontrolu proklizavanja, što će doneti dodatnu bezbednost pogotovo pri vožnju u klizavim uslovima. Četvorotaktni vodom hlađeni agregat sa ubrizgavanjem goriva od 125 cm³ je sada Euro 4 norme, za razliku od prethodne pogonske jedinice. Od mehaničkih novina stižu i teleskopske prednje viljuše koje su preuzete sa motocikala, a koje hodom od 110 mm prednjem točku od 15” obezbeđuju dobro upijanje neravnina.

Foto: Yamaha
Next: Focusiran na performanse