Site icon

Stanje akumulatora na mobilnom telefonu

Svi oni koji žele znati u kakvom stanju su akumulator i alternator na vozilu uskoro će ove informacije moći imati na svom telefonu.


Kako nas je obavestila firma Plattner d.o.o. italijanski proizvođač akumulatora Midac je pustio u prodaju  E – MOTION KIT, uređaj koji se jednostavno postavlja na akumulator, a obavlja dijagnostiku svakog akumulatora u automobilu ili komercijalnom vozilu. A ovi uređaji će se moći dobiti i na našem tržištu.
Uz pomoć MIDAC EMOTION-KIT uređaja i aplikacije koje se već može preuzeti sa interneta mogu se uraditi sledeće kontrole:
1. Stanje napunjenosti akumulatora
2. Opšte stanje akumulatora
3. Tehnička ispravnost rada alternatora (kontola  ispravnosti rada punjačke jedinice)
Osim same dijagnostike akumulatora nova aplikacija daje i druge brojne funkcije koje mogu biti korisne. Neke od tih funkcija su:
1. Utvrđivanje da li je vaš akumulator kompatibilan sa E – MOTION KIT uređajem pre nego što kupite akumulator
2. Može se napraviti podsetnik   (datum isteka registracije vozila, osiguranja, itd.)
3. Obaveštava o anomalijama u radu akumulatora i daje statističke podatke o korišćenju akumulatora (naprimer boj startovanja, sati rada, itd.)
4. Mogu se sačuvati dokumenti (fiskalni račun,kopija garantnog lista )
Pomoću ove aplikacije se može takođe napraviti Cloud  gde se mogu sačuvati podaci o akumulatoru, statistika, podsetnik  sa pred memorijom, a svako novo startovanje vozila biće registrovano. Ovim podacima se može pristupiti i sa drugih uređaja..
Mozak E-MOTION KIT-a je senzor sa malom potrošnjom električne energije  koji je u stanju da konstantno kontroliše stanje napunjenosti akumulatora. Uređaj može biti ugrađen u  akumulator ili se može kupiti posebno i postaviti na bilo koje vozilo. Sa Bluetooth konekcijom se mogu preneti svi podaci  sa akumulatora na vaš telefon.


Ako se pitate zbog čega bi jedan korisnik kupio E – MOTION KIT,  odgovora je više. Stanje napunjenosti i zdravlja akumulatora kao i pravilan rad omogućavaju svakom korisniku siguran start svog vozila u svim  vremenskim uslovima. Korišćenje aplikacije i uređaja je jako jednostavno. Svi podaci o akumulatoru su uvek dostupni na vašem telefonu. Potrošnja električne energije samog uređaja je minimalna. Laka montaža na vozilo i mogućnost prenošenja sa jednog vozila na drugo. Pogadan je za velike sisteme koji imaju potrebu za siguran start kao što su: vatrogasci, hitna pomoć, policija, vojska i drugi.
Pored E-MOTION Kit-a, uskoro se u prodaji očekuje i akumulator MIDAC E – MOTION u sledećim pozicijama 50Ah,64Ah, 72Ah,82Ah, 100Ah. Ovaj akumulator u sebi već ima sve funkcije koje obezbeđuje E-MOTION KIT.
Uvoznik Midac akumulatora za motocikle, putnička i komercijalna vozila je Plattner d.o.o. iz Bačke Palanke.

Next: Kuda ide drumski transport?