Site icon

Toyota našla rešenje za povećanje autonomije

Toyota će na salonu u Tokiju predstaviti putnički koncept pod imenom Fine-Comfort Ride, koji pored svog prostora ima i zanimljiv pogon

Toyota će 25. oktobra na salonu u Tokiju predstaviti Fine-Comfort Ride koncept, vozilo koje je kombinacija MPV-a i crossovera, pa čak i pokretne sobe za rekreaciju. Ovaj šestosed očigledno računa i na autonomnu vožnju obzirom da se sedišta mogu rotirati jedno prema drugom, a prozori su zapravo ekrani osetljivi na dodir. Prema najavi, luksuz u enterijeru je na nivou palate, a, moguća je i konfiguracija sa samo četiri super luksuzne i udobne fotelje.
Ipak ono što treba da bude mnogo zanimljivije je predloženi pogon sa gorivim ćelijama, odnosno vodonikom, i elektro motorima smeštenim u same točkove. Za razliku od električnog pogona koji ipak još uvek kao bolnu tačku ima autonomiju, Toyotin koncept uz vodonik ima autonomiju od čak 1.000 kilometara sa punim tankovima. Fine-Comfort Ride koncept ujedno pokazuje da Toyota i ozbiljno razmišlja o gorivim ćelijama kao alternativnom čistom pogonu, odnosno izvoru energije za pogon elektromotora.

Next: Predstavljen novi Audi A7 Sportback