Site icon

Novi Tesla Roadster: “Elon Musk rekao”

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, je otkrio veliko iznenađenje u vidu roadstera za koji kaže da će biti „najbrži serijski automobil ikada napravljen“.

Foto: Tesla

Bazni model novog Tesla Roadstera će imati ubrzanje od nula do 60 milja na čas (96.5 km/h)  za samo 1.9 sekundi. Musk kaže da će „to biti prvi put da je automobil ide ispod dve sekunde od 0-60 mph“, kao i da će „biti najbrži do 100 mph (160 km/h), 4.2 sekunde do 100 mph“. Musk je dodao i da će Roadsteru „trebati 8.9 sekundi na stazi od četvrt milje“, a to je već vreme koje postižu ozbiljno modifikovani putnički automobili.

Foto: Tesla

Rekao je i da će Roadster imati bateriju od 250 kWh, koja mu daje autonomiju od hiljadu kilometara. Maksimalna brzina će biti preko 400 km/h. Novi četvorosed sa pogonom na svim točkovima će imati i stakleni krov koji će se moći odložiti u prtljažni prostor.

Foto: Tesla

Početna cena bazni model Roadstera će biti 200.000 dolara, a sama rezervacija će vas koštati 50.000 dolara. Moramo priznati, Roadster je veoma hrabar potez od strane Tesle, sada, dok traje ceo karambol što sa Modelom 3, to i sa zaposlenima koji su otpušteni.

Next: Nova Fiesta – kako napraviti korak napred?