Site icon

Rimac objavio teaser novog hiper automobila

Proizvođač električnih hiper automobila Rimac i zvanično je na svom Facebook profilu najavio novi model

Proizvođač električnih hiper automobila Rimac Automobili i zvanično je na svom Facebook profilu najavio novi model. Letos smo već pisali da kompanija Rimac, koja je sebi obezbedila finansijsku podršku za dalji rast, planira proizvodnju još jednog modela pored Concept One. Obećano je i ispunjeno. Kompanija iz Hrvatske je upravo pokazala siluetu svog drugog modela i najavila ga za salon automobila u Ženevi u martu naredne godine.

Foto: Rimac Automobili

Sve što se zna o novom modelu je na osnovi izjave osnivača i vlasnika kompanije Mate Rimca, koji je rekao da će biti još luđi od Concept One. Uz informacije da Rimac zapošljava nove radnike i značajno širi proizvodnju, a i najavljuje da će se drugi model proizvesti u 150 primeraka, jasno je da će novi Rimac, čije ime još nije saopšteno, biti možda manje ekskluzivan od “Concept One”, ali podjednako fascinantnih performansi. Tim pre što je deklarisan kao hiper automobil u kojem će se naći potpuno nove tehnologije. A podsećamo da se Rimac tehnologija nalazi u Aston Martinovom hiper automobilu Valkyrie.
Premijera novog modela je zakazana za nekih četiri meseca, ali možda ćemo već naredne nedelje ekskluzivno znati nešto više. Pratite nas…

Next: General Motors planira potpuno autonomne automobile do 2019.