Site icon

VW T-Cross se uveliko priprema

Volkswagen uveliko testira kompaktni crossover T-Cross, koji treba da konkuriše Nissanu Juke, Peugeotu 2008 i Opelu Crossland X

Foto: Autoexpress

Volkswagen uveliko testira kompaktni crossover T-Cross, koji treba da konkuriše Nissanu Juke, Peugeotu 2008 i Opelu Crossland X. Novi kompaktni crossover baziran je na platformi novog Pola, ali bi uz povišenu karoseriju trebao doneti i dodatnu funkcionalnost i upotrebljivost.
Iako je još uvek dobro zamaskiran, T-Cross će sasvim sigurno imati dizajnerske elemente koji su već primenjeni na nedavno otkrivenom T-Roc-u. Šta više, vidljivo je i da će T-Cross biti znatno viši od Seat

Foto: Autoexpress

Arone, što znači da VW Grupa pokušava da svakako izbegne mogućnost kanibalizma u okviru kuće.
Što se platforme tiče, nema neke velike tajne, niti treba očekivati velika iznenađenja. T-Cross je postavljen na MQB platformu i to njenu najmanju verziju, koju koriste i Ibiza i Polo i Arona. Predpostavlja se da će međuosovinski razmak biti 2.56 metara, što je čak 90 mm duže od prethodnog Pola, i zapravo samo 20 mm kraće od Golfa VI. Međutim, relativno velik međuosovinski razmak će doneti koristi u ponudi protora, ali će ukupna dužina vozila biti kompaktna uz izrazito kratke prepuste preko točkova i napred i pozadi.

Foto: Autoexpress

Iako se mora sačekati za zvaničnu potvrdu tehničkih detalja, očekuje se da osnovni motor bude trocilindarski 1.0 turbo benzinac sa 110 KS sa šestostepenim manuelnim menjačem, ali i DSG opcijom. Takođe, predpostavlja se i da će T-Cross biti ponuđen i sa opcionim 4×4 pogonom, što će ga pretvoriti u istinski sposobnog mališana na klizavoj podlozi.

Next: Switchblade – leteći automobil spreman za 2018.