Site icon

Novi BMW M5 je oficijelni safety car MotoGP-a

Kako bi proslavili 20. godišnjicu „oficijelnog MotoGP automobila“, BMW-ova M divizija je pretvorila novi BMW M5 u „safety car“ za predstojeću sezonu „ludila na dva točka“

Foto: BMW

BMW-ova M divizija ima dugu tradiciju sa MotoGP šampionatom, tačnije, tačno 20 godina. Kako bi proslavili 20. godišnjicu „Oficijelnog MotoGP automobila“, BMW-ova M divizija je pretvorila novi BMW M5 u „safety car“ za predstojeću sezonu „ludila na dva točka“, koja počinje u Kataru ovog vikenda. Kao što se može očekivati od safety car-a, novi M5 se vidljivo ističe sa M kombinacijom boja, koja prekriva belu boju automobila.

Foto: BMW

Naplatci su u zlatnoj boji sa crnim detaljima, dok izgled upotpunjavaju LED svetla na krovu i prednjoj maski. BMW M5 safety car pokreće 4.4 litarski twin-turbo V8 benzinac sa 600 KS i 750 Nm obrtnog momenta, koji je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem i sistemom pogona na svim točkovima. Međutim, zanimljivost je da će BMW M obezbediti ukupno sedam različitih M modela ove godine, u cilju bezbednosti na MotoGP događajima. Novi BMW M5 safety car možete videti već na otvaranju sezone na “Losail International Circuit” u Kataru od 16. do 19. marta.

Foto: BMW

 

 

Next: Nissan Micra – od ružnog pačeta do…