Site icon

Dovizioso pregovara sa Hondom i Suzukijem

Andrea Dovizioso radi na svojoj formi, ali i na svojoj budućnosti. Uskoro bi se se umesto na Ducatiju naći na nekom drugom motociklu

Foto: Ducati Racing
Foto: Ducati Racing

Dok čeka ozbiljniju ponudu ugovora sa Ducatijem, Andrea Dovizioso, pobednik prve ovogodišnje MotoGP trke i prošlogodišnji vice šampion pregovara sa Hondom i Suzukijem. Dovi, koji je u italijansku marku došao 2013. prošle godine je konačno vratio Ducati među pobednike i izazivače titule. I ovu sezonu je otvorio brilijantnom pobedom, međutim, ono što njega muči je novac. Naime, dovođenje Lorenza u tim Ducati košta, navodno, 12 milona evra po sezoni, dok je Dovi plaćen samo 2 miliona. Dok on pobeđuje, Lorenzo se još uvek nije ni blizu primakao vrhunskim rezultatima. Obzirom da obojici ugovori ističu na kraju ove sezone, Dovi, koji je debelo nadmašio Lorenza, od tima očekuje „ozbiljnu“ ponudu za nastavak saradnje. Uz to ne želi da prihvati izgovor da ne može da dobije više zbog toga što Lorenzo dobija mnogo. Kao moguće i dosta realne opcije vide se Honda, koja će se na kraju sezone najverovatnije zahvaliti Pedrosi, a i Suzuki, koji je pokazao da ima mnogo bolji motocikl nego prošle godine.
Međutim, iako razgovara sa drugim timovima, Dovije prioritet je ipak da ostane u Ducatiju, na motociklu na kojem je počeo redovno da pobeđuje.

Next: Honda CRF1000L Africa Twin na Sajmu u Beogradu