Porsche obustavio prodaju nekih od modela

Porsche je obustavio prodaju nekih od modela, i to bez informacija zbog čega i na koji period

Nakon prve informacije koju je objavio Frankfurter Allgemeine Zeitung, da će Porsche obustaviti prodaju svih modela u Evropi, sam proizvođač je pojasnio situaciju. Prema informaciji koju je preneo Reuters, Porsche će privremeno ograničiti broj modela koje prodaje u Evropi. Međutim, iz fabrike nije stigla informacija o kojim modelima se radi i na koji period će prodaja biti obustavljena, osim da su razlozi obustave prodaje vezani za ekološke regulative.
Zanimljiva je originalna objava Frankfurter Allgemeine Zeitung, koji je otkrio da još od petka konfigurator na sajtu Porschea ne dozvoljava konfigurisanje nekih modela, ali da su se pojavila dva različita obaveštenja kupcima. Jedno kaže: “Zbog predstojeće revizije modela, model koji ste odabrali trenutno ne možete konfigurisati”. Druga informacija na sajtu ima drugačiju formulaciju i kaže: “Model koji ste odabrali više nije raspoloživ za konfigurisanje”. Obe informacije završavaju sa: “ Bez obzira, pružamo vam mogućnost pregledate modele na konfiguratoru. Ako ste zainteresovani za neki od modela novih ili polovnih vozila, kontaktirajte Porsche centar”. Modeli koji privremeno nisu dostupni su 718, Panamera, i Cayenne, za model Macan ne postoji vremenska odrednica “privremeno”, 911 zavisi od nivoa opreme, itd.
Ono što je jedino jasno je da ove obustave prodaje stižu u trenutku kada se svi proizvođači pripremaju za uvođenje novog WLTP sistema merenja emisije izduvnih gasova od septembra, a prema dostupnim najavama, proizvođači će moći da prodaju samo određene količine vozila proizvedenih pre stupanja na snagu nove metode merenja. Porsche je svakako pod posebnim nadzorom zbog čitavog skandala u kojem je cela VW Grupa još od 2015. a koji, čini se, kao da nema kraja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Faraday Future traži nove investicije

Faraday Future se zvanično otvorio “potencijalnim investitorima širom sveta” Startup za električne automobile, Faraday ...

Mazda počela prodaju Skyactive-X motora

Od danas se može poručiti Mazda 3 sa Skyactive-X motorom od 180 KS U ...

Stiže švedski konkurent Tesli Modelu 3: Polestar 2

Tesla Model 3 će dobiti direktnog rivala od strane Volvovog novoformiranog električnog brenda Polestar ...

Aston Martin DB 11 sa V8 motorom – pogodite čijim?

Na festivalu brzine u Goodwoodu predstavljen je Aston Martin DB 11 sa V8 agregatom, ...

VW T-Roc – vredelo je čekati

Jedan od tri prodata automobila na svetu je neka verzija SUV-a ili crossovera, kažu ...

BMW predstavio osveženi i3

Pred sam salon automobila u Frankfurtu, BMW je predstavio osveženi i3 i njegovu sportsku ...