Site icon

Već postoji Corvette sa motorom u sredini, i na prodaju je

Oni koji ne mogu da dočekaju Chevrolet C8 Corvette sa motorom u sredini, utehu mogu pronaći u ovom Innotech-u iz 1993

Foto: racecarsdirect.com

Oni koji ne mogu da dočekaju, još uvek (ne)zvanično potvrđeni, Chevrolet C8 Corvette sa motorom u sredini, utehu mogu pronaći u ovom Innotech-u iz 1993. godine. Automobil sa nadimkom “Mysterro” je došao iz uma pokojnog Vaclava Krala. Kral je bio češki dizajner koji je tokom svoje karijere, međuostalom, radio i za Porsche. Mysterro Corvette je unikatno Kralovo delo, u čijem profilu su vidljive linije Lamborghinija iz tog vremena, tačnije modela Diablo.

Foto: racecarsdirect.com

Ispod jedinstvene karoserije nalaze se delovi iz C4 Corvette, među kojima je i poznati 5.7 litarski V8 sa 300 KS, postavljen u sredini automobila. Komponente oslanjanja, upravljanja, i kočioni sistem su takođe preuzeti iz C4 Corvette. Ipak, Mysterro Corvette je baziran na posebnoj cevastoj šasiji. U oglasu se navodi da automobil ima specijalni petostepeni manuelni menjač. Zanimljivo je da ovaj Corvette sa motorom u sredini nema krov, tako da će budući vlasnik morati da se olanja na vremensku prognozu.

Foto: racecarsdirect.com

U kabini se mogu naći Recaro sedišta obmotana crvenom kožom, instrument tabla izrađena od karbonskih vlakana, Momo upravljač i ručica menjača, i Alpine audio sistem. Automobil je oglašen na sajtu RaceCarsDirect.com, gde se navodi da je prešao samo 100 kilometara. 

Next: Selo u Himalajima još uvek zavisi od starih Land Rovera