Site icon

Renault predstavio Arkanu na salonu u Moskvi

Renault je danas na auto salonu u Moskvi predstavio novi model Arkana, koji će se proizvoditi upravo u Rusiji

Foto: Renault

Kao što je nedavno i najavio, Renault je danas u Moskvi predstavio svoj novi model Arkana. Za sada je definisan kao “show car”, ali je očigledno da se tadi o modelu potpuno spremnom za serijsku proizvodnju. A proizvodnja će biti poverena pogonima Avtovaz u Moskvi Toljatiju. Šta više, kako je Renault naveo u službenom saopštenju, ovaj model je razvijen u kooperaciji timova u Francuskoj i Rusiji.

Foto: Renault

Jasno je da Arkana kombinuje aktuelno sa praktičnim. U neku ruku reč je o podignutoj kupe limuzini, koja pravi iskorak ka crossoveru, a obzirom da će među opcijama biti i pogon na svim točkovima, smeštanje u crossover klasu biće i opravdano. Sa druge strane, Arkana pre svega treba da bude porodičan i upotrebljiv automobil za duga putovanja. Na kraju, Arkana bi trebala da pomiri ukuse i želje ljubitelja limuzina, ali i crossovera, pa čak i kupe crossovera.

Foto: Renault

Renault je za sada ostao poprilično tajanstven po pitanju pogona. U saopštenju se navodi da će Arkana dobiti najnovije motore pa čak i jedan potpuno novi motor za rusko tržište. Kao što smo već i objavili, Arkana će se proizvoditi u Moskvi i Toljatiju, a komercijalizacija će početi tokom 2019. godine i to prvo u Rusiji, pa tek potom na drugim tržištima, što će predstavljati izvesnu ekskluzivu upravo za kupce u Rusiji.

Foto: Renault

Renault, koji proslavlja 20 godina prisustva u Avtovazu, ima više nego velike ambicije na ovom ogromnom i potentnom tržištu, na kojem je prošle godine prodao 448,270 i ima tržišni udeo od čak 28%. Obzirom da je većinski vlasnik Avtovaza, Renault se u Rusiji smatra domaćom markom.

Next: Limuzina bazirana na Lear Jetu je legalna za saobraćaj