Site icon

Burt Reynolds preminuo u 82. godini života

Glumac Burt Reynolds preminuo je juče u 82. godini na Floridi, nakon što je doživeo srčani udar

Glumac Burt Reynolds preminuo je juče u 82. godini na Floridi, nakon što je doživeo srčani udar, prenosi CNN. Najpoznatiji u svetu automobilizma po svojoj ulozi u filmu “Smokey and the Bandit” iz 1977., Reynolds je postao ikona povezana sa crnim Pontiac Trans Am-om sa zlatnom nalepnicom feniksa na poklopcu motora. Među njegovim drugim radovima u automobilski povezanim filmovima su i rimejk “The Dukes of Hazzard” iz 2005., “The Cannonball Run” iz 1981., i epizoda “Archera”.

U skorijoj prošlosti, Burt Reynolds je bio deo lansiranja Trans Am SE Bandit Edition muscle cara. Baziran na petoj generaciji Chevrolet Camara, samo 77 primeraka u crno zlatnoj kombinaciji je proizvedeno. Reynolds je učestvovao u dizajnu i razvoju ovog modernog Trans Am-a, a njegov potpis krasi instrument tablu na svakom primerku. Dva Reynoldsova lična “Bandit” Trans Am-a su se našla na odvojenim aukcijama, gde je prvi doneo 450,000 dolara 2014. godine, a drugi 170,000 dolara 2015. godine.

Reynolds naravno nije bio samo poznat po automobiliskim filmovima. Njegov prvi nastup na velikom platnu se desio 1961. godine u filmu “Angel Baby”, a glumio je među ostalom i u filmu “Deliverance” iz 1972., “The Longest Yard”. Poslednju ulogu je odigrao u maju ove godine za film Kventina Tarantina, “Once Upon a Time in Hollywood”. Burt Reynolds je takođe bio i autor i pevač, i igrao je ulogu uz Dolly Parton u filmskoj verziji “The Best Little Whorehouse in Texas”.

Next: Volvo 360c – vizija autonomnog transporta budućnosti