Site icon

Mercedes AMG Project One izgleda zastrašujuće na ulici

Mercedes AMG Project One hiper automobil se približava finalnoj fazi razvoja, pa je proizvođač rešio da podeli nekoliko slika

Foto: Daimler

Iz nekoliko slika koje je Mercedes AMG objavio možemo videti da Project One izgleda zastrašujuće, iako neki finalni elementi fale. Ono što slike ne mogu dočarati je zvuk koji automobil proizvodi zahvaljujući agregatu koji se koristi u Mercedesovim Formula 1 bolidima, odnosno 1.6 litarskoj turbo V6 jedinici spojenoj sa vrlo jakim hibridnim sistemom.

Foto: Daimler

AMG je predstavio Project One kao koncept na sajmu automobila u Frankfurtu prošle godine. Od tada, puno vremena je utrošeno na razvoj u virtuelnom svetu, na tajnim test poligonima, kao i u bazi Mercedesovog F1 tima u Velikoj Britaniji. Na primer, stotine sati su potrošene samo na testiranje, kako bi se agregat prilagodio automobilu homologovanom za saobraćaj.

Foto: Daimler

Ceo pogonski sistem, uključujući i hibridne komponente, prošao je korz rigorozna testiranja na dinamometru na istom mestu gde Mercedes razvija i testira F1 automobile. Pogonski sistem automobila je nakon ove faze stavljen u prototipove kao što je ovaj na slikama.

Foto: Daimler

Automobili su uglavnom testirani na zatvorenim putevima i trkačkim stazama, međutim, Mercedes AMG navodi da je zbog specifičnog F1 zvuka bilo teško sakriti automobile od očiju javnosti. Isporuke Mercedes AMG Project 1 počinju 2019. godine i biće proizvedeno samo 275 jedinica.

Foto: Daimler
Next: Renault EZ-PRO: robo-vozilo za poslednju fazu dostave