Site icon

Volkswagen T-Cross stiže 25. oktobra

Volkswagen je službeno najavio premijeru modela T-Cross za 25. oktobar, a početak prodaje u prvim nedeljama 2019.

Foto: Volkswagen

VW „udara poslednji glanc“ na svom novom malom crossoveru, koji će svetu službeno predstaviti za nekoliko nedelja, mada mu još uvek skriva pravo lice. Premijera je zakazana za 25. oktobar, a javnost će ga uživo videti na salonu automobila u Sao Paulu u Brazilu. Zanimljiva odluka, ali ako se zna da je Brazil potencijalno ogromno tržište upravo za ovaj kompaktni crossover, odluka je potpuno razumljiva, isto koliko i podatak da će za brazilsko tržište imati poseban gril hladnjaka.

Foto: Volkswagen

VW T-Cross je SUV na platformi aktuelnog Pola, i biće model koji po jednoj osnovi ući u istoriju VW. Naime, ovo će biti model na najvećim brojem mogućnosti prilagođavanja i personalizacije u istoriji Volkswagena.
Kao osnovu VW T-Cross koristi MQB A0 platformu, na kojoj se nalazi i Polo, ali ipak nije tek malo podignuti Polo. T-Cross je produžen za 14,7 cm u odnosu na Polo, pa ima dužinu od 4.200 cm, što donosi znatno više prostora u kabini i do 69 litara veći prtljažnik u odnosu na Polo, a u zavisnosti od položaja uzdužno pomične zadnje klupe.
Zanimljivo je da će T-Cross biti ponuđen izborom dosta motora, ali u zavisnosti od tržišta. Što se nas u Evropi tiče, biće ih tri. Osnovni pogoni su 1.0 i 1.5 turbo trocilindarski benzinci, a pridružuje im se i 1.6 TDI pogonska jedinica, dok će prekookeanska tržišta dobiti i izbor 1.4 litarskog TSI, pa čak i 1.6 litarski atmosferski benzinac. U bilo kojoj kombinaciji, pogon je na prednjim točkovima, a 4Motion 4×4 se ne pominje kao mogućnost.
Prodaja počinje u prvim nedeljama 2019. a T-Cross će biti ponuđen čak 12 boja karoserije i bikolornim kombinacijama.

Next: Ducati predstavio trio novih Scramblera na Intermot 2018