Site icon

Plug-in Mercedes-Benz GLE će moći 100 km na struju?

Mercedes-Benzov redizajnirani GLE bi mogao biti među prvim plug in hibridima sposobnim da pređu 100 km isključivo na struju

2019 GLE, foto: Mercedes Benz

Mercedes-Benzov redizajnirani GLE bi mogao biti među prvim plug in hibridima sposobnim da pređu 100 km isključivo na struju. Ovo je izjavio Ola Kallenius, šef grupe za razvoj i istraživanja Daimlera, za Automotive News. “GLE će biti prvi plug in hibridni automobil sa dometom od 100 km u WLTP ciklusu,” rekao je on. WLTP, skraćeno od Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, je novi standard za merenje potrošnje goriva uveden u Evropi. Precizniji je od prethodnog NEDC standarda, i bliži je rezultatima EPA (Agencije za zaštitu životne sredine SAD).

2016 GLE plug in hibrid, foto: Mercedes Benz

Aktuelni GLE plug in hibrid prema EPA merenjima može da pređe samo 19 km, dok po NEDC merenjima prelazi oko 48 km isključivo na struju. Redizajnirani GLE će krenuti u prodaju početkom naredne godine, dok će plug in hibrid biti dostupan u drugoj polovini. Negov dolazak je deo plana za elektrifikaciju gotovo cele game automobila nemačkog proizvođača. GLE plug in hibrid će karakterisati treća generacija Mercedesovog plug in hibridnog sistema, koji je već dostupan u S-Klasi. S-Klasa hibrid ima bateriju od 13.5 kWh koja omogućava oko 50 km autonomije na struju prema WLTP.

Next: Potvrđen kalendar Formule 1 za sezonu 2019.