Site icon

Upoznajmo Srbiju – novim VW Touaregom

Novi Volkswagen Touareg stigao je u prodaju i time počeo svoj put ka kupcima. Mi smo Touaregom bili na jednom malo drugačijem putu

Upoznajmo Srbiju i novi Volkswagen Touareg mnogo više su od samo četiri reči. A kada se spoje, postaju još više. Naravno, ne treba preterivati iz prostog razloga što se za dva dana ne mogu upoznati ni Srbija ni novi Touareg, ali se može barem krenuti u pravcu upoznavanja.
Za predstavnike specijalizovanih automobilskih medija Porsche SCG je priredio odlično organizovan događaj iz čijeg hladnog formalnog naziva “Touareg Product Experience” su se našla više nego topla dva dana koji su objedinili gore pomenuto – Upoznajmo Srbiju i upoznajmo novi Touareg.
Dva dana i oko 700 pređenih kilometara dovoljni su tek da se zagrebe površina onoga sto nude i Srbija i VW Touareg, ali svakako, bez rezerve, možemo da preporučimo jednu upravo ovakvu rutu koja će vas odvesti na jug Srbije u okolinu Ćuprije.
Manastir Ravanica je u podnožju Kučajskih planina, podignut je u 14. veku, a u njemu se nalaze mošti kneza Lazara koji je poginuo u bici na Kosovu na Vidovdan 1389. Nedaleko odatle, može se obići Krupanjsko vrelo i napraviti pauza za ručak uz potočnu pastrmku, a nakon toga otići i do manastira Gornjak iz 14. veka, na obali reke Mlave, koji krije prebogatu istoriju, a za koji se tvrdi da voda koja izvire iz stene samo na Đurđevdan ima lekovita svojstva.

A ako se već nađete u tom kraju, možete na ukusnu večeru u restoran Jezerce i na spavanje u hotel Jezero na Borskom jezeru. Za slučaj da do Borskog jezera stignete po mraku, budite sigurni da će vas uz prvo jutarnje svetlo iznenaditi lepotom i mirom koje nudi, čak i u poznu jesen.
Za drugi dan ovakvog puta ostavite dovoljno vremena da obiđete Gamzigrad u blizini Zaječara, i arheološko nalazište Felix Romuliana, antičke rimske palate iz 3. veka, koje se nalazi na listi svetske kulturne baštine UNESKA.

Odatle možete u još jednu oazu mira, na vrelo Grze, ponovo se okrepiti uz ukusnu potočnu pastrmku.
Ako obiđete ceo ovaj pedloženi krug put će vas voditi i auto putem, i regionalnim i lokalnim putevima, a ako ga napravite novim VW Touaregom to će te uraditi udobno i sa stilom.

Volkswagen ne krije da je u novi Touareg ugradio sve najbolje i najnovije čime raspolaže, i svoj veliki SUV smestio na vrh ponude. Novu modularnu MLBevo platformu deli sa modelima Audi Q7 i Lamborghini Urus, a prvi je VW koji uz opciono adaptivno vazdušno ogibljenje ima upravljanje na svim točkovima. Ove podatke možete i ne morate da znate, ali nakon što smo prošli predviđenom rutom, Touraeg nas je svakako ubedio da je prilagodljiv i udoban za svaku vrstu podloge, a sa 210 kW (286 KS) i odlično motorizovan.

O novom CarNet sistemu može se napisati cela knjiga, pa ga samo pominjemo, isto kao i potpuno novi infotejment sa gigantskim 15” ekranom. Obzirom da se novi Volkswagen Touareg upravo nalazi na Dmotion testu, uskoro će te moći da pročitate i naše detaljnije ocene. Prvi utisci su svakako veoma dobri.

Next: Zimska servisna akcija u Hondi