Site icon

Brembo lansirao MotoGP čeljusti za upotrebu na putu

Poznati italijanski proizvođač kočionih komponenti, Brembo, predstavio je MotoGP čeljusti namenjene za upotrebu u saobraćaju

Foto: Brembo

Brembo je gotovo preuzeo svet vrhunskih kočionih komponenti u poslednje vreme. Od MotoGP-a do Britanskog superbike šampionata, od Suzukija do Dukatija, Brembo kočnice su, zahvaljujući svom kvalitetu, svugde. A sada, italijanska firma je dodatno uzburkala stvari sa GP4-MS GP čeljustima za upotrebu u saobraćaju. GP4-MS čeljusti su mašinski glodane iz jednog bloka legure, i imaju četiri klipa od 30 mm, što znači da će pravilno odraditi „posao“. Brembo navodi da je ovo prvi put da je napravio glodane monoblok čeljusti, koje su do sada su bile livene.

Foto: Brembo

Mašinsi obrađene monoblok čeljusti se manje uvijaju, što omogućava veću silu na pločicama, kao i bolju raspodelu toplote. Radijalni dizajn dodatno povećava krutoću, dok je „niklovan“ finiš tu zbog estetike. Najveća razlika između MotoGP i GP4-MS čeljusti je unutra – zaptivajuće gumice protiv prašine omogućavaju upotrebu novih čeljusti u skoro-normalnim uslovima u saobraćaju. GP4 čeljusti nemaju ove gumice, tako da im je potrebna specijalna nega kada se koriste na javnim putevima. GP4-MS dolazi u paketu sa sinterizovanim pločicama za put/stazu, i ostalim odgovarajućim delovima potrebnim za montiranje. Ove čeljusti su ujedno kompatibilne sa legendarnim Z04 trkačkim pločicama. Brembo još nije objavio cenovnik za GP4-MS.

Next: Nešto se mrda u Hondi