Site icon

Ducati sprema timsku taktiku

Dve godine za redom na drugom mestu, ne zadovoljava ambicije Ducatija, pa će do Moto GP titule malo drugačijim putem

Foto: Ducati Corse

Mnogi smatraju da otkaz Lorenzu i angažovanje Danila Petruccija od strane Ducatija nije najbolji potez. Ako se posmatra podatak da je Lorenzo trostruki šampion sveta, a Petrucci verovatno nikada do toga neće doći, onda je to verovatno pogrešan potez.

Foto: Ducati Corse

Međutim, pored novog tandema vozača, novih motocikala i starog-novog glavnog sponzora, izgleda da će Ducati do titule pokušati drugačijim putem – timskim. Za sada, malo ko smatra da Petrucci treba i može da pobeđuje Doviziosoa, osim po kiši. Šta više, jasno je ko je vozač broj jedan, a popularni Petrux svakako ima ugovor samo na jednu godinu, a nakon toga, ko zna.

Foto: Ducati Corse

Međutim, iz tima Ducati Corse stižu zanimljive informacije, koje uključuju i podatak da se Danilo Petrucci preselio bliže Forliju, rodnom mestu Dovija, kako bi zajedno trenirali. Šta više, sam Petrucci je saopštio da je Dovizioso saglasan da koriste istog psihologa i lekara, i dodao da nije baš odmah shvatio ovu „otvorenost“ Dovija. Međutim, dvostruki vicešampion sveta mu je rekao: „Moramo da stvaramo osećaj i duh tima. Trebaš mi, treba mi tvoja pomoć, od treninga, do prvog testa, da bi mogli da pravimo poređenja, pa sve do trka. Znam da si brz u nekim situacijama i da možeš da me pobediš. Možemo jedan drugome pomoći od treninga motokrosa pa sve do trka“. Andrea Dovizioso, iako službeni prvi vozač tima, tvrdi da je Petrucci potcenjen, i da fabrički tim može pomoći da se pokažu njegovi pravi kvaliteti.

Foto: Ducati Corse

Petrucci dodaje i da sada, barem na papiru, po prvi put za timskog kolegu ima bržeg vozača od sebe, od kojeg nešto može da nauči. Samo, Petrucci će brzo morati da uči, obzirom da mu za vratom dišu bivši kolega iz Pramaca Jack Miller, a i Moto 2 šampion Francesco Bagnaia, koje je i sam tim Ducati naveo kao pretendente za sedište na Petruxovom Desmosedici GP. Isto tako, Ducati se odlučio da ozbiljnijom timskom taktikom, sa jasno definisanim ulogama, pokuša da dođe do toliko željene titule.

Next: Serija 1 i A Klasa na istoj platformi?