Site icon

Range Rover SV Coupé ipak neće u proizvodnju

Planovi za Land Roverov ultra luksuzni Range Rover SV Coupé pali su u vodu radi usmeravanja resursa ka normalnim serijskim modelima

Foto: JLR

Planovi za Land Roverov ultra luksuzni Range Rover SV Coupé pali su u vodu radi usmeravanja resursa ka normalnim serijskim modelima, među kojima su i nova generacija modela Defender i Discovery Sport. Range Rover SV Coupé trebao je da bude najskuplji i najekskluzivniji Range Rover ikada. Samo 999 jedinica je trebalo da bude proizvedeno, sa baznom cenom od 240,000 britanskih funti. SV Coupé  premijerno je pokazan i potvrđen za proizvodnju u Ženevi prošlog marta, međutim ni jedan primerak nije došao do, sada već bivših, budućih vlasnika.

Foto: JLR

“Doneli smo tešku odluku da obavestimo naše kupce da Range Rover SV Coupé neće ući u proizvodnju. Umesto toga, Land Rover fokusira svoje resurse i investicije u novu generaciju proizvoda svetske klase,” naveo je Land Rover u saopštenju. “Sa uzbudljivim planovima za elektrifikaciju, unapređenom izradom, inovacijom i tehnologijom radimo na tome da nastavimo da nudimo izbor liderskih SUV-a kupcima,” dodato je. SV Coupé je trebao da koristi blago modifikovanu platformu standardnog Range Rovera i svoju jedinstvenu karoseriju. Dva modela su trebala da dele samo dva dela: poklopac motora i donji deo prtljažnih vrata.

Next: Italijanski startup razvija potpuno autonomni pokretni bar?!