Site icon

Rolls-Royce napravio pun pogodak Cullinan SUV-om

Foto: Rolls Royce

 Cullinan je označio ulazak ultra luksuznog brenda Rolls Royce na popularno SUV tržište prošlog maja, što se ispostavilo kao pun pogodak

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan je označio ulazak ovog ultra luksuznog brenda na popularno SUV tržište prošlog maja. Ovaj potez se ispostavio kao pun pogodak. Kako Automotive News prenosi, potražnja SUV nastavlja da premašuje njegove proizvodnje kapacitete. CEO Rolls-Royce Motor Cars Americas, Martin Fritsches, rekao je da fabrika u Goodwoodu u Engleskoj radi sa 100% kapaciteta kako bi proizvodila model Cullinan. U izveštaju se navodi da se lista čekanja proteže sve do jula meseca, kao i da nove porudžbine i dalje pristižu. Fritsches je dodao da bi voleo da engleski proizvođač ima veće kapacitete za proizvodnju, ali da to trenutno nije moguće samo sa jednom fabrikom u Engleskoj. Ipak, Rolls-Royce je zaposlio dodatnih 200 radnika kako bi ubrzali proizvodnju.

Foto: Rolls-Royce

Kao i ostali brendovi koji su ušli u segment ultra luksuznih SUV-ova, i Rolls-Royce je privukao nove kupce. Fritsches tvrdi da je polovina kupaca Cullinana nova ovom brendu, i da SUV privlači mlađe kupce. Interesantno je i da žene pokazuju veliku zainteresovanost za Cullinana. Cullinan je takođe inspirisao druge kupce da dodaju drugi Rolls-Royce u svoje kolekcije. Ultra luksuzni SUV bi samo trebalo da doda na prošlogodišnju rekordnu prodaju Rolls-Roycea.

Foto: Rolls-Royce

Brend je 2018. godine prodao 4,107 vozila, zahvaljujući velikoj potražnji modela Phantom. Rastuća prodaja Cullinana i snažni rezultati prodaje ostalih modela naveli su mnoge dilere da investiraju u svoje prodajne objekte. Fritsches je rekao da će, samo u SAD, devet postojećih dilera otvoriti nove salone ove godine.

Next: Vraćaju se 60-te: GM navodno sprema osmolitarski V8