Site icon

Osveženi VW Passat spreman i pokazan

Volkswagen je u Ženevi predstavio osveženi Passat, svoj drugi najprodavaniji model

Foto: Volkswagen

Nakon što je kineskom tržištu prošle godine ponudio novi Passat, ovaj, nakon Golfa, najprodavaniji VW stiže osvežen i za kupce u Evropi. Sve tri verzije, limuzina, Variant i Alltrack, dobile su izmenjene odbojnike i gril hladnjaka. Od sada su u standardnoj opremi LED farovi, i zadnje svetlosne grupe, pa čak i svetla za maglu.

Foto: Volkswagen

Šta više, podatak novim farovima treba uzeti ozbiljno, obzirom da se radi od matrix tehnologiji, koja nas je oduševila na novom Touaregu, modelu od kojeg su i preuzete svetlosne grupe. U sitne stilske novine spada i oznaka Passat koja se sada, kao na Arteonu, nalazi u centru poklopiva ili vrata prtljažnika.

Foto: Volkswagen

U enterijeru je treća generacija infotejmenta i unapređena digitalna instrument tabla. U zavisnosti od paketa opreme, ekran osetljiv na dodir je dijagonale 6.5”, 8.0” ili 9.2”, sa bogatim izborom aplikacija i navigacije sa informacijama u realnom vremenu. U VW Passat za 2019. stižu i nove aktivne asistencije, uključujući i delimičnu autonomnu vožnju na autoputu do brzina od 210 km/h.

Foto: Volkswagen

Na spisak dodatne opreme uvršćeni su i tempomat sa sposobnošću predviđanja, lane assist, emergency steering assist, asistencija za parkiranje i vožnju unazad sa prikolicom. Svi modeli su sada opremljen i elektromehaničkom servo asistencijom kočnica, kakvu je do sada imala samo GTE verzija.
Benzinski i dizel motori sada imaju filtere čestica, a kupci će birati TSI benzince od 150, 190 i 272KS, ili TDI dizele sa 120, 190 i 240 KS. Najpopularniji 2.0 TDI sa 150 KS iz svoju oznaku dobio je sufiks Evo, koji označava da se radi o unapređenoj pogonskoj jedinici sa 10 g/km manjeom emisijom CO2. PHEV Passat GTE ima povećanu autonomiju na struju koja sada iznosi 55 kilometara po WLTP ciklusu. U Nemačke salone osveženi Passat stiže tokom avgusta, a nakon toga i na ostala evropska tržišta.

 

Next: Specijalni uslovi finansiranja za Hondu HR-V