Site icon

Najavljen peti član Volkswagen ID porodice: ID Roomzz

Volkswagen je potvrdio da će peti član ID porodice električnih automobila biti veliki SUV, koji će biti prikazan u Šangaju u formi ID Roomzz koncepta

Foto: Volkswagen

Volkswagen je potvrdio da će peti član ID porodice električnih automobila biti veliki SUV, koji će biti prikazan na Salonu u Šangaju u formi ID Roomzz koncepta. Novi SUV je zakazan za 2021. godinu i prvo će biti lansiran na kineskom tržištu. Objavljene skice ID Roomzza nagoveštavaju veliku, mišićavu proporciju. Volkswagen tvrdi da možemo očekivati novi tip konfiguracije sedenja sa visokim nivoom podešavanja.

ID Roomzz je baziran na povećanoj verziji Volkswagenove MEB platforme, a očekuje se da će mati tri reda sedišta. Što se tiče pogona, možemo očekivati oko 369 KS iz dva elektromotora, smeštena na prednju i zadnju osovinu. Nedavno pokazani ID Buzz Cargo i njegova produžena platforma omogućavaju mesto za bateriju od 111 kWh i autonomiju od oko 550 km, a slična postavka će možda naći mesto i u ID Roomzzu.

Foto: Volkswagen

VW je sada potvrdio pet serijskih modela koji će činiti deo ID porodice, od kojih će prvo biti pokazan hatchback veličine Golfa na ovogodišnjem Salonu u Frankfurtu. Mali SUV baziran na ID Crozz konceptu će stići 2020., nakon čega dolazi i serijska verzija ID Roomzza 2021. 2020. godine, VW će lansirati i duhovnog naslednika Microbusa u formi serijske verzije ID Buzz koncepta, a 2022. možemo očekivati sedan model pokazan u vidu ID Vizzion koncepta.

Next: Volvo sprema XC60 i V60 Polestar Engineered