Site icon

Triumph Rocket 3 sa još većim agregatom

Veliko, veće, najveće, Triumph Rocket 3 – motocikl sa najvećim agregatom, dobija još veću zapreminu

Foto: Triumph

Pored toga što je poznat dizajnu koji još uvek jako asocira na 60-te godine prošlog veka i što su mu zaštitni znak agregati sa tri cilindra, Trumph je poznat po tome što pravi serijski motocikl sa službeno najvećom zapreminom. Triumph Rocket 3 ima malo cilindara i malo konja, ali mnogo kubnih centimetara. Iz svoja tri redna cilindra zapremine 2.294 cm³ izvlači skromnih 148 KS, doduše uz ogroman maksimalni obrtni moment od 221 Nm.

Foto: Triumph

Nakon prošlogodišnje neslavne konferencije sa dilerima, nakon koje je web preplavljen informacijama o planovima proizvodnje koji su trebali ostati u domenu poslovne tajne, manje vše zvanično stigla je informacija da će Rocket 3 dobiti još veći agregat. Triumph Factory Custom završava evoluciju Rocket 3 TFC verzije, koja će najverovatnije biti ograničena serija, ali za izmenjenim dizajnom i većim agregatom. Rocket 3 TFC bi trebao imati zapreminu od 2.500 cm³, a nezvanično se kalkuliše da bi trebao imati i znatno veću snagu – oko 180 KS.

Foto: Triumph

Drugim rečima, više nije pitanje da li stiže, nego kada stiže ovaj evoluirani Rocket 3. Odgovor je najverovatnije na EICMA 2019., kada će se otkriti i da li su sve ove spekulacije bile tačne.

Next: Mulliner sprema automobil sa cenom od preko 1.3 miliona dolara