Site icon

Uradi sam kit za konverziju VW Bube u pick-up je “bestseller”

Volkswagen je lansirao „Novu Bubu” 1998. i oduševio mnoge ljubitelje. Iako je ovom modelu istekao životni ciklus, jedna firma želi da povrati deo uzbuđenja sa pick-up konverzijom

Foto: Smyth Performance

Volkswagen je lansirao „Novu Bubu” 1998. i oduševio mnoge ljubitelje. Iako je ovom modelu istekao životni ciklus, jedna firma želi da povrati deo uzbuđenja sa pick-up konverzijom. Smyth Performance je odgovoran za mnoštvo pick-up konverzija, a najnovija je za Volkswagenov model New Beetle. Mike Smith, osnivač firmi Factory Five Racing i Smyth Performance, podelio je fotografije projekta u progresu u martu ove godine, a sada je predstavio i gotov proizvod spreman za isporuku. U priloženom videu, Smyth navodi da je pick-up kit za Novu Bubu već postao najprodavaniji proizvod koji je ikada ponudio.

Foto: Smyth Performance

Oko 100 komada je prodato pre zvaničnog početka proizvodnje i već su na svom putu ka vlasnicima koji žele nešto drugačije. Smyth Performance ne vrši konverziju u kući, već prodaje sve što je potrebno da to uradite sami. Instrukcije i tutorijali su dostupni kako na papiru tako i online, a ceo posao je mnogo jednostavniji nego što zvuči. Komplet dolazi sa ojačanjima za tovarni prostor i zadnjim vratima, blatobranima, i ostalim delovima potrebnim za sklapanje tovarnog prostora. Komplet za konverziju izrađen je od aluminijuma i plastike, tako da vlasnici nemaju brige o koroziji. Dodatno, u kompletu dolazi i deo koji zatvara kabinu, sa prozorom. Kada se sve uradi kako treba, pick-up buba izgleda kao dete nastalo od Nove Bube i Chevroleta SSR. Retro tema dizajna je vrlo jaka i jasno je zbog čega je ljudi još uvek vole.

Komplet za konverziju trenutno košta 2,990 dolara, s tim da će cena porasti kada se rasproda prva serija. U slučaju da pick-up verzija Nove Bube nije po vašem ukusu, Smyth Performance pravi slične pristupačne komplete i za modele Jetta, Audi A4, Subaru Impreza, kao i Dodge Charger.

 

Next: Dan otvorenih vrata u Plattner motorsu, popusti i do 50%