Site icon

Da li za Johana Zarca dolaze bolja vremena uz Pedrosu?

Da li za Johana Zarca dolaze bolja vremena nakon povratka u pogon Danija Pedrose?

Foto: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Kakve veze imaju Johan Zarco koji se muči od kada je prvi put seo na fabrički KTM, i Dani Pedrosa, test vozač KTM-a koji se konačno vratio u pogon nakon povreda i operacija? Prema onome što je Zarco izjavio nakon testova Barseloni, i privatnih KTM-ovih testova, imaju jako mnogo veze. Poznato je da se Zarco muči na fabričkom KTM-u od trenutka kada je prvi put seo na njega, da njegovi rezultat i brzina nisu ni blizu onome što je postizao na Tec3 Yamahi, a i da ga timski kolega Pol Espargaro sa lakoćom nadmašuje rezultatima.

Foto: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Sve ovo dovelo je i do trzavica unutar tima, pa čak i govorkanja da bi Zarco mogao biti zamenjen pre isteka ugovora. Uz to, na njegove želje u vezi motocikla, tim je reagovao u kontekstu da Zarco od KTM-a želi da napravi Yamahu. Sve skupa, od lošeg ka gorem.

Zarco, Oliveira, MotoGP race Italian MotoGP 2019, Foto: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Međutim, dolazak Pedrose na posao test vozača KTM-a, nakon dugog oporavka i lečenja, doneo je svetlo na kraju tunela u kojem se Zarco nalazi. Iako nije zalazio u detalje, nakon nedavnih zvaničnih, a potom i privatnih testova, Dani Pedrosa je izneo slična, pa čak i ista zapažanja kao francuski vozač, što je Zarcu došlo kao “melem na rane”. Odmah nakon testova, saopštio je da Pedrosino mišljenje njemu dolazi kao “pojačivač” i argument da on ni do sada nije želo da od KTM-a napravi Yamahu, nego bolji KTM.

Foto: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Zarko je pred trku u Asenu rekao: “Pedrosa nikada nije seo na Yamahu a tražio je iste stvari kao i ja. Sada se svaka moja želja konačno posmatra drugačije. Do sada, šta god sam tražio tumačeno je kao moja želja da napravim Yamahu od KTM-a. Sada je postalo jasno da su moje želje sasvim drugačije i samo u pravcu da KTM bude bolji. Nadam se da ću sada, nakon šest meseci paćenja lakše disati”.
Da li je sve kako Zarco kaže, videćemo, ali činjenica je da se od Pedrose i njegovog veliko iskustva mnogo očekuje, ali ne samo u smislu razvoja RC16, nego i naredne sezone i kompletnog Moto GP programa KTM-a čiji cilj su definitivno šampionske titule.

Next: Miguel Oliveira, prvo pobede pa vozačka dozvola