Site icon

VW Tiguan bi mogao da okrene novi list 2022.

VW Tiguan bi se u svojoj novoj generaciji trebao pojaviti 2022. uz, moguće, radikalne izmene

VW Cross Blue Concept iz 2015. Foto: Vokswagen

VW je ostao poprilično dosledan i nemaštovit uz Tiguan. Ovaj kompaktni SUV se dobro prodaje takav kakav jeste, i među retkima je koji nisu dožoveli svojevrsnu evoluciju u pravcu kupe SUV-a, ili nečega drugog. Šta više, još 2015. su se pojavila govorkanja da bi se mogao pojaviti Coupe Tiguan, čak i pre nego što je aktuelna generacija došla pred kupce. Međutim, dececenija je već na izmaku, a od očekivane varijacije Tiguana nema ništa, a neće je, u ovoj generaciji modela, ni biti.

VW Cross Blue Concept iz 2015. Foto: Vokswagen

Novi VW Tiguan očekuje se u 2022. sasvim sigurno na MQB platformi, sa mehanikom koja će početkom sledeće godine debitovati u novom Golfu, uključujući i hibridne pogone. Ono što bi se moglo dogoditi po pitanju karoserije jeste odstupanje od do sada korišćenog stila, i okretanje ka radikalnijem izrazu, izraženije zakrivljenosti krova, pa čak i okretanje u pravcu kupea. Za drastične dizajnerske promene trebale bi biti zaslužne emocije, odnosno, pokušaj da se kod kuaca izazove više emocija nego što su to činili dosadašnji modeli. Šta više, pominje se i da nova Cupra Formentor zapravo već najavljuje pravac u kojem bi mogao ići Tiguan.

VW Cross Blue Concept iz 2015. Foto: Vokswagen

Prema informacjiama od dobro upućenih iz marke Volkswagen, ono što je sigurno, budući Tiguan neće izgubiti ništa od svoje funkcionalnosti, a mogao bi i porasti na današnju dužinu Allspace verzije, duže za 25 cm od standardne.

Next: Nakagami (još) nije za fabričku Hondu, kaže Crutchlow