Site icon

Osnovna verzija Aurus Senata košta oko 244.000 evra

Novi ruski brend, Aurus, otvorio je knjige porudžbina za model Senat, civilnu verziju velikog, luksuznog sedana predsednika Rusije

Foto: Aurus

Novi ruski brend, Aurus, otvorio je knjige porudžbina za model Senat, civilnu verziju velikog, luksuznog sedana koji služi kao predsednička limuzina Vladimiru Putinu. Aurus Senat duhovni je naslednik ZIL sedanima koje su koristili visoki sovjetski zvaničnici, i proizvodi ga ruski proizvođač automobila Sollers. Premijerno pokazan prošle godine, Aurus Senat dolazi sa osnovnom cenom od 18 miliona rubalja (oko 244.000 evra), a prvi civilni primerci biće isporučeni 2020. godine. Aurus predviđa proizvodnju između 5.000 i 10.000 jedinica godišnje.

Foto: Aurus

Senat, čiji dizajn izgleda kao mešavina Chryslera 300 i prošle generacije Bentley Flying Spura, za početak će biti prodavan putem Aurusovog novog prodajnog salona otvorenog prošlog petka. Dodatni prodajni saloni biće uskoro otvoreni širom Rusije, a u cilju je i proširenje na tržišta Kine, Evrope, bliskog Istoka i severne Afrike. Osnovni Senat pokreće hibridni pogon koji kombinuje 4.4 litarski V8 sa elektromotorom.

Foto: Aurus

V8 sam po sebi isporučuje 598 KS, a elektromotor dodaje još 40 KS. Snaga se prenosi putem devetostepenog automatika na sva četiri točka. 6.6 litarski V12 je još u vazi razvoja i očekuje se da će isporučivati preko 800 KS. Postoji mogućnost i za električnom varijantom luksuzne limuzine.

Foto: Aurus

Dodatno, Aurus planira da predstavi SUV pod imenom Komedant i minivan pod imenom Arsenal. Iako Cadillac nema planove da napravi civilnu verziju Trumpove “Zveri”, koja koristi modifikovanu kamionsku šasiju kao osnovu, kinezi razmatraju preobražaj istorijskog Hongqi brenda u pravi luksuzni brend.

Next: Tesla Made in EU? Moguće, i to iz Nemačke