Site icon

Mazda predstavlja ozbiljan kupe već ove godine?

Nije potvrđeno, ali ako je tačno, biće jako zanimljivo. Mazda već u oktobru predstavlja novi kupe sa zadnjim pogonom

Foto: Mazda

Za sada je informacija na nivou nepotvrđenih glasina, ali sve glasnije se čuje da će Mazada na salonu u Tokiju već u oktobru prikazati serijsku verziju svog kupea se četvora vrata, koji je 2017 predstavila kao koncept Vision Coupe. A ne radi se samo o novoj karoseriji nego o potpuno novoj platformi sa pogonom na zadnjim točkovima.

Foto: Mazda

Ni tu nije kraj iznenađenjima. Novi, a ako je suditi prema konceptu i veoma atraktivni kupe bi trebao pogon dobiti od novog mazdinog rednog šestocilindraša od 3 litre, koji će sa kompresionim paljenjem i uz blagi hibrid, ponuditi 345 KS. To je snaga koju Mazda ima kao cilj.

Foto: Mazda

Zapravo, glasine da Mazda radi na novoj platformi sa zadnjim pogonom i nisu tako nove, a po raspoloživim informacijama istu platformu bi mogla koristiti Toyota i Lexus na modelima IS i GS naredne generacije. Najdalje idu predviđanja je da bi ovu platformu trebao dobiti potpuno novi Lexusov kupe,smešten između već postojećih RC i LC. Što se tiče Mazde, kupe sa četvora vrata ipak ne treba očekivati u prodaji pre početka 2022. godine.

Next: 50 godina ABS-a kompanije Continental