Site icon

Formula 1 postala nepredvidiva – Vettelu pobeda u Singapuru

Podijum bez ijednog Mercedesa i dvostruka pobeda za Ferrari na stazi koja mu ne odgovara

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Sačekaćemo sledeći vikend i trku u Rusiji da saznamo šta se zapravo dešava, ali Formula 1 je konačno postala nepredvidiva. Nakon trka na brzim stazama Spa i Monza, na kojima su bolidi Ferrari proglašeni favoritima, a Leclerc to opravdao pobedama, trka na gradskoj stazi u Singapuru je bila sve samo ne ono što odgovara crvenim bolidima. Međutim, u kvalifikacijama se Leclerc ponovo potrudio da bude najbrži i da sve prognoze baci u vodu, mada su Mercedesi delovali konkurentni.

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Trka je uvek nešto sasvim drugo, a to se potvrdilo i danas. Leclerc je odlično startovao, vodio do perioda odlazaka u boks, a tada izgubio trku. Tim je prvog na zamenu pneumatika pozvao Vettela, koji je po izlasku na stazu napravio fantastično brz krug, nadoknadio više od četiri sekunde zaostatka za timskim kolegom i poveo u trci. Leclerc se nakon svog „pit stopa“ našao na drugoj poziciji, frustriran što je tim praktično predao njegovo prvo mesto Vettelu. Da li se na ovaj način tim izvinio Vettelu za neke ranije greške ili je u pitanju bio samo jedan odličan krug nikada nećemo saznati, ali poredak Vettel – Leclerc ostao je do kraja trke, savršen po Ferrari, odličan po vraćanje samopouzdanja Vettelu, i zadovoljstvo navijača.

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Treća pozicija nije pripala ni jednom vozaču Mercedesa, koji su u Singapuru i pored napora tima bili nemoćni da ugoze vodeće. Najniža stepenica podijuma pripala je Maxu Verstappenu u Red Bull Hondi, koji je po mnogima bio favorit današnje trke, ali bolje od trećeg mesta ipak nije mogao.
Ono što svakako raduje sve ljubitelje ovog sporta, Formula 1 je postala nepredvidiva, pa je već za naredni vikend i trku u Rusiji gotovo nemoguće prevideti favorite, pa se ne treba iznenaditi ako obično dosadna trka u Sočiju, postane jako zanimljiva.

Next: Da li BMW treba da kupi Land Rover?