Site icon

Mitsubishi Pajero na platformi Nissan Patrola?

Nekadašnja off-road ikona Mitsubishi Pajero, iako vremešna, još uvek se solidno prodaje, a nova generacija će doneti iznenađenje

Mitsubishi Concept XR-PHEV II, foto: Mitsubishi

U poplavi “mekanih” SUV-a i crossovera, gotovo da su zaboravljeni njihovi pretci, veliki i terenski zaista sposobni modeli kao što su Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol i Toyota Landcruiser, pa i Mercedes G Klase, koji se izdvaja po tome što nije zaboravljen nego veoma živ. Za sve one koji su zaboravili, upravo oni, a i poneki drugi bili su inspiracija za sve današnje “Cross”, “X”, “G”, i ostale asfaltne “šminkere” koji nikada neće videti prašinu.
Pomenuti Mitsubishi Pajero, čak i u Srbiji deo 3P (Pajero, Pištolj, Pejdžer) “kulture” života ranih 90-ih prošlog veka, gotovo da je, što se nas tiče, nestao sa lica zemlje. A nije, postoji, proizvodi se i prodaje se na pojedinim tržištima, čak sasvim solidno, obzirom da je star već 14 godina. Doduše, ova “vremešnost” je relativno uobičajena u ovom “teškom” off-road segmentu, gde se zapravo modeli menjaju na mnogo duže staze od automobila.
Prema neslužbenim vestima, koje imaju dosta osnove, novi Mitsubishi Pajero bi mogao profitirati od jednog ujedinjavanja. Naravno, govorimo o Alijansi Renault Nissan Mitsubishi, a prema vestima koje se mogu čuti, nova generacija Pajera mogla bi dobiti platformu od nove generacije Nissan Patrola, koji je takođe zašao u godine.
Za potvrdu ovakve spekulcije sačekaćemo još neko vreme, ali po ljubitelje pravog terenskog izazova, ali svakako i sve službe specijalne namene, vest o dva potpuno nova, decenijama veoma popularna, modela zvuči više nego dobro.

Next: Od Renault Trafica do luksuznog kampervana