Site icon

Ducati predstavio MotoGP tim za 2020

Ducati je prestavio svoj tim za 2020. sa nadom da će nakon tri vicešampionske titule Doviziosa stići konačno i do prave titule

Foto: Ducati

Ducati je zvančno predstavio svoj MotoGP tim 2020. koji će i ove godine činiti tandem Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci. Na svojim Ducati GP20 motociklima otvoriće sezonu na testovima na stazi Sepang u Maleziji počekom februara, a svakako uz velike ambicije. Dovizioso je poslednje tri godine završio kao vicešampion iza nedodirljivog Marqueza na Hondi, a na predstavljanju tima, čije boje sada imaju nešto više crne pored tradiconalne crvene, Dovi je rekao da pored Honde, očekuje i veliku borbu sa vozačima Yamahe i Suzukija, ali da mu je cilj, kao i uvek – titula.

Foto: Ducati

Ništa manje ozbiljan posao ne očekuje ni drugog vozača tima Petrucciaja, koji je prošle sezone uspeo da npreduje sve do svoje prve pobede ikada, a potom pao u formi, nakon što je produžio ugovor i za 2020. Međutim, ove godine popularni Petrux će morati da opravda svoj ugovor i platu, obzirom da u redu za njegovo sedište na fabričkom Ducati GP20 stoje Jack Miller koji je prošlu sezonu završio u odličnoj formi, ali i Johan Zarco, koji Ducati pažljivo prati, a koji će se kaliti u timu Avintia, i pokušati da dokaže da ima vrednost fabričkog vozača, nakon fijaska na KTM-u.

Next: Petica za desetku – BMW 520d xDrive od 49.990€