Site icon

Mercedes-AMG S63e bi mogao imati preko 800 KS

Za sada se svodi na spekulaciju, ali ne bez osnova – novi Mercedes S Klase bi mogao imati preko 800 KS uz pomoć hibrida

Bliži se septembar i zvanična premijera novog Mercedesa S Klase. Deo po deo otkrivaju se tajne nove krstarice iz Štutgarta, a nedavno su objavljene i prve zvanične fotografije enterijera, koje najavljuju luksuz u velikim količinama.
Međutim, uporedo sa otkrivanjem slojeva tajni nove S Klase, pojavila se nezvanična ali prilično moguća spekulacija o najsnažnijoj verziji, koja bi mogla biti stvarno moćna. Pored premijere S Klase koja je zakazana za septembar, najavljeno je i da će za sledeću godinu biti spremna najsnažnija AMG S63e, koja bi uz pomoć hibrida mogla dostići i preko 800 KS.
“ Car Magazine” je objavio podatke o motorizacijama nove S Klase, po kojima bi skromni S500 trebao imati 3.0 redni šestocilindraš i hibrid sa ukupno 453 KS, a uz njega idu i dva dizela S350d i S400d. Pominje se i kao ulazna verzija S450, takođe sa šestocilindrašem od 3.0 litara, ali i S580 sa V8 benzincem.
A tu postaje zanimljivo. Kalkuliše se da će se pojaviti S650 u Maybach verziji i to sa V12 motorom, ali i da će najsnažniji S63e imati hibridni pogon i preko 800 KS, kao i da će do 100 km/h ubrzavati za manje od 3.5 sekundi. Najverovatnije, najbrža S Klasa kombinovaće 4.0 V8 twin turbo sa 610 KS i ozbiljan elektro motor sa 200 KS, a rezultat bi trebao biti monumentalan.
Međutim, kao što napomenusmo, ovo su spekulacije, a za potvrdu dela moramo sačekati još nekoliko nedelja, dok ćemo za poslednji deo ipak sačekati malo duže…

Next: Nije Jeep nego Mahindra ali je vrlo privlačan