Site icon

Jaguar C-Type se vraća u vrlo ograničenom broju jedinica

Prošlo je 70 godina od kad je Jaguar C-Type prikazan, a engleski proizvođač će ovim povodom napraviti nekoliko primeraka ovog modela

Foto: JLR

Jaguar C-Type je ušao u proizvodnju 1951. godine i proizvodio se samo dve godine. Prvobitno napravljen kao trkački automobil (uzeo dve titule 24 časa Lemana), kasnije je pretvoren u sportski automobil koji je pomogao u izgradnji slike brenda u SAD. Od samo 53 originalne proizvedene jedinice, 43 su prodate privatnim vlasnicima.

Foto: JLR

Nove jedinice modela C-Type biće proizvedene od strane Jaguar Land Rover Classic odseka i biće zasnovane na Jaguaru C-Type koji je pobedio na Lemanu 1953. godine. Ovo uključuje i disk kočnice umesto doboša koji su ugrađivani na ranije verzije modela C-Type. Samo osam jedinica je u planu da se napravi.

Foto: JLR

Nove automobile će pokretati 3.4 litarski redni šestocilindarski agregat sa tri Weber 40DCO3 karburatora sa oko 220 KS. Jaguar Land Rover Classic se oslanja na arhive kompanije kao i na originalni C-Type u cilju autentičnosti.

Foto: JLR

Dosta metoda proizvodnje korišćenih kod originalnih primeraka će biti ponovljene u proizvodnji novih jedinica. Prema rečima Jaguara, novi primerci modela C-Type biće isporučeni 2022. Osam srećnih kupaca će moći da izaberu jednu od 12 raspoloživih boja spoljašnjosti, kao i raznih trkačkih obeležja i unikatnih znački za upravljač i poklopac motora.

Next: Russell je odličan u Formuli 1 i bez meditiranja na Tibetu