Site icon

Sebastien Ogier WRC šampion ipak nije iznad zakona

Vozač fabričkog tima Toyota je imao živopisan vikend – došao je do još jedne WRC pobede, ali i skrivio saobraćajnu nesreću

Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // SI202104250184 // Usage for editorial use only //

Sedmostruki WRC šampion sveta Sebastien Oger je u Hrvatskoj imao živopisan vikend. Došao je do još jedne pobede sa samo 0.6 sekuni prednosti, poveo je u šampionatu sveta, ali i skrivio saobraćajni udes. U nedelju rano ujutro kao učesnik u redovnom saobraćaju, na putu ka startu brzinskog ispita Ogier je imao sudar sa putničkim vozilom, u kojem su oštećena oba vozila. Sam udes može se videti na snimku, ali i ono što se nakon toga dešavalo.

Sve skupa, veći problem je što je Ogier na silu i uprkos zabrani saobraćajnog policajca, udalji sa mesta nezgode. Šta više, tu nije bio početak Ogierovim „nestašlucima“ da je pre toga na semaforu projurio kroz crveno svetlo.
Sve skupa, razumljiv je adrenalin i žurba na start brzinca, ali ne i ponašanje šampiona. FIA je odmah reagovala – Oger je kažnjen sa 5.000 evra i uslovnom zabranom starta na jednom reliju i oko 400 evra i zabranom upravljanja motornim vozilom u Hrvatskoj u trajanju od šest meseci.
Iako se Francuz na sve strane izvinjavao, na večeru sa timom pozvao vozača sa kojim se sudario, a poseto i policijsku stanicu, ipak ostaje „kiseo“ osećaj da se i pored sportskih rezultata tako ne sme ponašati, pogotovo što bi upravo kao vrhunski vozač i sportista trebao biti uzor nečeg drugog.

Next: Formula 1 uvodi sprint trku umesto kvalifikacija