Site icon

Volkswagen pretpremijerno otkrio osveženi Polo GTI

Volkswagen je predstavio osveženi Polo GTI sa novim tehnologijama iz Golfa VIII i dvolitarskim benzincem sa preko 200KS

Volkswagen je pretpremijerno predstavio osveženi Polo GTI, a uz informacije koje je dostavio specijalizovanim redakcijama stavio je naznaku da su svi podaci još uvek preliminarni. Ono što je manje-više izvesno, novine na karoseriji su definitivne.
Volkswagen Polo GTI je u standardnoj opremi dobio ‘IQ Light’ matrix LED svetlosne grupe, sa svetlosnom trakom koja se proteže širinom celog grila hladnjaka. Za ovaj potez Volkswagen navodi da je uvođenjem “Light bar”-a želeo da osveženi Polo GTI dobije vizuelno povezivanje sa svim budućim električnim modelima, ali i sa novom generacijom dobro poznatih modela kao što su Golf, Arteon i Tiguan.
Na zadnjem delu razliku u odnosu na model pre osvežavanja čini drugačiji zadnji odbojnik, liveni naplatci novog dizajna i dinamički pokazivači pravca koji se prvi put pojavljuju na modelu Polo.
Izvor pogona najsnažnije verzje VW Pola nije menjan. I dalje potiče od 2.0 TS turbo benzinca koji svojih 207 KS i maksimalnih 320 Nm u velikom rasponu od 1.500 do 4.500 o/min, prednjim točkovima isporučuje preko sedmostepenog DSG menjača. Iako je bilo spekulacija da bi VW Polo GTI mogao dobiti i manuelni menjača, za sada iz fabrike nema najave takve opcije prenosa. U svakom slučaju, ubrzanje od 6.5 sekundi do 100 km/h i maksimalna brzina od 240 km/h nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Opciono, Polo GTI može biti opremljen Sport Select paketom za donji postroj, sa elektronskim zatvaračem diferencijala i ogibljenjem sa dve postavke tvrdoće. Selektor modova vožnje kojih ima četiri (Eco, Individual, Normal i Sport) je deo standardne opreme, kao što je za ovaj model standardno ja je u odnosu na “običan” Polo spušten ua 15 mm, ima veće i kruće poprečne stabilizatore, i kruće veze oslanjanja sa karoserijom.
Po pitanju opreme enterijera VW Polo GT baziran je na Life paketu opreme standardnog Pola, što znači 8.0” ekran infotejmenta sa integrisanim Apple CarPlay i Android Auto funkcionalnostima. Sportska, duboko profilsana sedišta se podrazumevaju, zajedno sa kariranim dezenom presvlakaU novi VW Polo GTI ugrađena je nova generacija digitalnog kokpita, a među opcijama su Discover Pro i Discover Media sistemi. Crveni detalji koji su bili karakterstika prethodnog modela su se vratili.
Po prvi put u Polo je ugrađan Volkswagenov Travel Assisit sistem, koji uključuje adaptivni tempomat, asistenciju održavanja kolovozne trake, bočnu asistenciju i upozorenje na saobraćaj iza vozila. U standardnoj opremi su autonomni sistem kočenja u nuždi, kao i sistem kočenja posle sudara.
Iako fabrika nije precizirala, početak prodaje osveženog Pola GTI treba očekivat do kraja ove godine, kada će biti objavljene i definitivne performanse.

Next: Renaultov Alpine tajnovito otkrio čak tri nova modela