Site icon

MotoGP – Marc Marquez (ne)mora na operaciju oka

MotoGP Vozač tima HRC Marc Marquez najverovatnije neće morati na operaciju oka, kako bi se otklonila diplopia

Foto: Honda Racing

Malo više od mesec dana ostalo je do prvih predsezonskih MotoGP testova koji počinu 5. februara u Maleziji, a Marc Marquez, osmostruki šampiona sveta, ponovo ih neće dočekati potpuno spreman. Prilikom pada na motokros treningu u oktobru mesecu obnovio je povredu očnog mišića koju je zadobio još 2011. godine na Moto2 trci. Tada je izgubio šampionsku titulu koja je pripala Stefanu Bradlu, a kako bi se otklonio problem diplopije, morao je na delikatnu operaciju oka.
U trenutku kada se bliži početak priprema za MotoGP sezonu 2022., a što je još važnije i prilika da se unapredi Honda RC213 V, Marc Marquez ponovo nije potpuno spreman. U službenom saopštenju koje je izdao njegov tim HRC stoji da je nakon najnovijeg pregleda njegov oftalmolog Dr. Sanchez Dalmau odlučio da Marquez ne mora (ponovo) na operaciju, i da će lečenje diplopije nastaviti konzervativnim pristupom povredi i lečenju u narednih nekoliko nedelja. Tim navodi da će Marquez ići na periodične preglede, ali i da mu je odobreno da nastavi sa fizikalnim treninzima i pripremama za narednu sezonu.
Iako nije direktno navedeno, to znači da se stanje Marquezovog vida popravlja, mada je i dalje nejasno do kog nivoa treninga i naprezanja Marquez sme da ide, a pogotovo da li sme da sedne na motocikl.

Next: Toyota ulazi u drugu generaciju gorivnih ćelija