Site icon

Formula 1 – Mike Krack novi šef tima Aston Martin

Samo što je objavio odlazak Otmara Szafnauera sa mesta šefa tima, Aston Martin je saopštio ko će voditi Formule 1

Foto: Aston Martin F1 media

Otmar Szafnauer je prekinuo saradnju sa timom Aston Martin i napustio mesto šefa tima Formule 1 početkom godine, ali o toj mogućnosti su mesecima kružile spekulacije. Na malo više od mesec dana od prvih predsezonskih testova Aston Matin Formula 1 tim je saopštio koj je za čelnoj poziciji zamenio Szafnauera. To je Mike Krack, široj publici ne toliko poznato ime, ali vrlo iskusan inženjer u auto-sportu. U Aston Martin F1 tim dolazi sa pozicije šefa BMW globalnog motorsporta, gde je bi zadužen za nastupe bavarske marke u šampionatu Formule E, GT i IMSA programima, kao i u planiranoj ekspanziji BMW-a ka WEC i IMSA šampionatu u LMDh klasi, uključujući i 24 časa Lemana, na koji se BMW vraća.
Pre visoke pozicije u BMW-u, Krack je bio na rukovodećoj poziciji u Porsche motorsportu, a 10 godina je proveo u BMW-Sauber timu Formule 1. Šta više, još tada je sarađivao sa četvorostrukim šampionom sveta Formule 1 Sebastianom Vettelom koji je danas vozač tima Aston Martin, a tada je, 2006. i 2007. godine bio test vozač za BMW-Sauber F1 tim.
Krack će biti direktno ispod Martina Whitmarsha, kojem će podnositi račune, ali i vrlo ambicioznom vlasniku tima Lawrenceu Strollu, čiji sin Lance je nakupio već 100 startova u Formuli 1 i svakako više ne spada u neiskusne vozače.

Next: Formula 1 – zakopane ratne sekire Red Bull – Abiteboul?