Site icon

MotoGP tim Repsol Honda potvrdio Marqueza za Sepang

MotGP tim Repsol Honda potvrdio je da će Marc Marquez učestvovati na prvim zvaničnim MotoGP testovima na stazi Sepang u Maleziji

MotoGP tim Repsol Honda potvrdio je da će Marc Marquez učestvovati na prvim zvaničnim predsezonskim testovima koji će se na stazi Sepang u Maleziji voziti početkom februara. Tačnije, Marquez je od lekara dobio odobrenje, a na svojoj Hondi RC 213 V će na Sepang izaći 5. februara.
Još od povrede očnog mišića tokom motokros treninga u oktobru prošle godine, Marquez je bio pos stalnim nadzorom lekara, koji su pratili oporavak njegovog vida, i procenili da hirurški zahvat nije potreban. Španski osmostruki Šampion Sveta u motociklizmu već je proverio svoju formu vozeći Honda CBR600RR na stazi Aragon, nakon čega je potvrdo da se njegov vid popravio, i da je diplopia nestala, ali i dodao da opšta kondicija njegovog tela nije ni blizu potrebnog nivoa za MotoGP izazove.
Tim Repsol Honda je odlučio da Marquez ipak izađe na prve testove u Maleziji, pre nego što se predsezonska priprema nastavi nedelju dana kasnije na stazi Mandalika u Indoneziji. Ovo će biti prvo pojavljivanje na stazi Marqueza još od MotoGP trke za Veliku nagradu Elijije Romanje, kada je pobedio ispred timskog kolege Pola Esparagara.

Next: Toyota Hilux GR Sport donosi duh Dakar relija