Site icon

Akrapovič rol bar za BMW R 1250 GS u Plattner Motorsu

Plattner Motors vlasnicima motocikala BMW R 1250 GS nudi rol bar – novi proizvod iz Akrapoviča

© copyright Akrapovič 2022

Pred početak moto sezone, Plattner Motors je za sve vlasnike motocikala BMW R 1250 GS obezbedio potpuno novi proizvod koji je slovenačka firma Akrapovič uvrstila u svoju ponudu – rol bar.
Akrapovič je pored globalno poznatih izduvnih sistema proširio svoj proizvodni program na rol barove za popularni enduro motocikl BMW R 1250 GS, uz koji bavarski dvotočkaš dobija dodatni nivo zaštite od oštećenja.

Foto:© copyright Akrapovič 2022

Koristeći veliko, višedecenijsko iskustvo u tehnologiji obrade laganog titanijuma, Akrapovič je proizveo setove rol barova za gornji i donji deo modela BMW R 1250 GS. Projektovani su od samog početka i potpuno prilagođeni ugradnji na BMW R 1250 GS. Izrađeni su od peskarenjem obrađenih titanijumskih cevi, koje imaju identična mehanička svojstva i čvrstinu kao kao i šipka punog čeličnog materijala, iz 40% manju masu od nerđajućeg čelika. Akrapovič titanijumski rol barovi nude veliku čvrstinu uz malu masu i istovremeno nerđajuća svojstva.

© copyright Akrapovič 2022

Elementi rol bara su spojeni preciznim TIG zavarivanjem, i opremljeni laserski rezanim i precizno obrađenim 8 milimetara debelim spojnicama za preciznu i čvrstu ugradnju na motocikl. Čvrsta i stabilna konstrukcija delimično se pričvršćuje na ram motocikla, kako bi efikasno distribuirala opterećenja u slučaju bilo kakvog udaraca.

© copyright Akrapovič 2022

Rol barovi su precizno dizajnirani kako bi se potpuno uklopili u postojeću konstrukciju motocikla BMW R 1250 GS, a Akrapovič je sproveo brojne testove i analize deformacija, kako bi kavezi pružili optimalnu zaštitu. Projektovani uz tradicionalnu preciznost po kojoj je Akrapovič odavno poznat, zaštitni setovi, kako gornji tako i donji, ne uzrokuju ograničenje u uglu nagiba motocikla tokom vožnje i poseduju ABE odobrenje. Sva četiri dela rol bara ukupno imaju masu od samo 6.26 kilograma, što ih čini jednim od najlakših zaštitnih setova na tržištu za BMW R 1250 GS.

© copyright Akrapovič 2022

Pri dizajniranju nije zaboravljen ni estetski deo pa svaki ram na vidnom mestu ima ugraviran Akrapovič logo i tradicionalnu oznaku “Titanum”, kako bi se naglasio materijal od kojega je izrađen. Gornji “Upper Protection Bar Set (Titanium)” i donji “Lower Protection Bar Set (Titanium)” rol bar se mogu poručiti odvojeno ili u kompletu. Kompatiblni su sa modelom BMW R 1250 GS godišta proizvodnje od 2019. do 2022., a za BMW R 1250 GS Adventure na raspolaganju je rol bar samo za donji deo.

© copyright Akrapovič 2022

Akrapovič rol barovi nisu napravljeni da korisnicima pruže samo visok nivo zaštite motocikla, nego nude i mogućnost pričvršćivanja dodatnih torbi, svetala za naglu ili spot svetala drugih proizvođača na samu konstrukciju kaveza.
Kod uvoznika, firme Plattner Motors, rol barovi Akrapovič mogu se već sada i poručiti putem e-maila: motors@plattner.rs. Cena za gornji kavez je 1.190, a za donji kavez je 1.620 evra.

Next: MotoGP – Jorge Martinu prva Pol pozicija sezone