Site icon

Izgoreo prototip Chevrolet Corvette E-Ray

Tokom razvojnih testova u Španiji potpuno je izgoreo prototip Chevrolet Corvette E-Ray modela koji treba da se pojavi 2024. godine

Tokom testova u Španiji do potpune neprepoznatljivosti izgoreo je prototip Chevrolet Corvette E-Ray. Ovo je model koji bi trebao biti predstavljen kupcima kao model za 2024. godinu, i biti prvi Corvette sa hibridnim pogonom. Prema informacijama koje je objavio Motor.es, dva prototipa koj se koriste za ispitivanja u vlasništvu su komapanije Bosch, koja je očigledno zadužena električni deo pogona.
Prema raspoloživim informacijama od Motor.es, na uništenom prototipu se 24 časa pre požara pojavio plavi dim i otkriveno je curenje ulja koje je sanirano. Međutim, da li zbog tog ili nekog drugog razloga, dan kasnije vozilo je potpuno izgorelo, do te mere da su se delimično istopili i naplatci od kovanog aluminijuma. Iako su objavljene fotografije sa zgarišta Chevrolet Corvette E-Ray, nećemo ih objavljivati zbog povrede autorskih prava.
Razvoj Chevrolet Corvette E-Ray u punom je jeku. Iako proizvođač za sada ne otkriva kakav će zapravo imati pogon imati prvi hibridni Corvette, spekuliše se da će biti kombinacija u sredini smeštenog V8, ali LT2 motora, ne LT6 predstavljenog u moćnom Z06. Ubacivanje elektromotora će Corvette učiniti sportistom sa pogonom na svm točkovima. Spekulacije govore da bi čak mogao imati dva elektromotora zadužena za pogon prednjih točkova. Još hrabrije spekulacije kaži da bi se mogla pojaviti Corvette Zora verzija sa bi-turbo V8 i to LT6 agregata, i dva elektromotora, pa bi “Vette”, mogao stići i do blizu 1.000 KS. Šta je od svega toga istina videćemo već sledeće godine kada se može očekivati otkrivanje Chevrolet Corvette E-Ray, a krajem godine i početak prodaje. A što se razvoja tiče, uništeni prototip će bzo biti nadomešten drugim, iako sigurno nikada nećemo saznati šta je izazvalo požar. Tokom razvoja sve je dozvoljeno i potpuno uobičajeno, samo je važno da se ne prenese na serijske modele.

Next: Počelo je poručivanje Alfa Romeo Tonale sa dizelom