Site icon

Formula 1 – Schumacher rezervni vozač u Mercedes-AMG timu

Formula 1 – Mick Schumacher je potpisao ugovor sa Mercedes-AMG PETRONAS F1 Timom i postao rezervni vozač

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Formula 1 – Mick Schumacher je potpisao ugovor sa Mercedes-AMG PETRONAS F1 Timom, čime je i zvanično postao rezervni vozač ovog tima za 2023. godinu. Nakon dve sezone provedene u američkom timu Haas, Schumacher nije zadovoljio svoje poslodavce rezultatima. Uz dodatak nekoliko udesa u kojima je potpuno uništio svoj bolid, za sina legendarnog Michaela Schumachera više nije bilo mesta u boldu Haas.
Međutim, Mick Schumacher će ostati u krugovima Formule 1. Upravljanje njegovom karijerom je preuzeo Toto Wolff jedan od vlasnika i šef tma Mercedes-AMG, a u sezoni 2023., Schumacher će biti zvanično test vozač tima.

Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Za sada, Mercedes-AMG Petronas F1 tim je saopštio da će Schumacher imati intenzivan program u simulatoru tima u svojoj bazi u Brackleyu, kao i da će uz tim biti na svim trkama tokom sezone 2023. U svom saopštenju Mercedes-AMG Petronas F1 tim navodi i da će Schumacher imati mnogo posla i važnu ulogu u razvoju W14 bolida kroz redovan rad u simulatoru.
Mick Schumacher ima 23 godine, do sada je nastupio na 43 trke Formule 1, a svoje prve poene u karijeri vozača Formule 1 osvojio je u sezoni 2022. na trci za Veliku nagradi Velike Britanije, a najbolji plasman zabeležio šestm mestom već na narednoj trci u Austriji. Schumacher je 2018. osvojio titulu šampiona Formule 3, a 2020. i titulu šampiona Formule 2.
Uz ličnu kartu Micka Schumachera, Mercedes-AMG Petronas F1 tim dodaje i da je mladi vozač sve impresionirao svojom zrelošću, radnim navikama i tehničkim znanjem. Potpisivanjem ugovora, Mick je postao deo tima za koji se njegov otac aktivno trkao od 2010. do 2012. godine.

Next: Tesla želi do milion vozila godišnje pored Berlina, ali…