Site icon

Jeep Avenger Automobil 2022. godine u Evropi

Stellantis traži zamenu za Tavaresa?

Jeep Avenger je Automobil godine u Evropi po odluci žirija koji čini 57 članova, automobilskih novinara iz 23 zemlje Evrope

Jeep Avenger je Automobil godine u Evropi. Na Međunarodnom salonu automobila u Briselu Jeepu je dodeljeno prestižno priznanje. Titulu Automobila godine u Evropi dodeljuje žiri koji čini 57 automobilskih novinara iz 27 zemalja.
Električni Jeep Avenger, koji je prvi električni model ove marke ikada, titulu je osvojio ispred šest modela koji su ušli u najuži izbor i to je učinio prilično uverljivo. Jeep Avenger osvojio je 328 poena, dok je drugom mesto osvoji takođe potpuno električni model Volkswagen ID. Buzz sa 241 poenom. Treće mesto osvojio je model Nissan Ariya sa 211 poena.
Prema glasovima novinara, četvrti je model Kia Niro sa 200 poena, peti je Renault Austral sa 163 poena, šesti je Peugeot 408 sa 149 poena, dok je od sedam odela iz finalnog izbora najslabije plasiran Subaru Soltera/Toyota bZ4X sa 133 poena.
Jeep Avenger se pridružio pobednicima kao što su Toyota Yaris, Peugeot 208 i Jaguar I-Pace, koji su to bili u poslednje tri godine.
Izbor za Automobil godine u Evropi slavi 60. izdanje, obzirom da je ustanovljen 1964. godine, kada je prvi pobednik izbora bio Rover 2000
Zbog suspenzije glasova novinara iz Rusije, ove godine žiri je imao 57 članova za razliku od 2020. godine kada je imao 61 člana. Svaki član žirija na raspolaganju ima ukupno 25 poena, ali jednom modelu ne može dodeliti više od 10 poena. Svaki član žirija svoje poene mora raspodeliti na najmanje pet modela. Među najvažnijim faktorima za odlučivanje su tehnička inovativnost modela kao i odnos dobijeno za uloženo.

Next: Mercedes-AMG One više nije projekat