Site icon

Otkriven enterijer Maserati GranTurisma

Otkriven je enterijer Maserati GranTurisma, nekoliko mesecu nakon što smo upoznali eksterijer novog luksuznog sportiste

Maserati GranTurismo je predstavljen još u oktobru prošle godine, ali bez otkrivanja enterijera, osim činjenice da je u 2+2 konfiguraciji sedišta. Maserati je sada otkrio i unutrašnjost novog modela, za koji poručuje da će imati nekoliko osnovnih stilova, ali i velike mogućnosti personalizacije.
Kao što se moglo pretpostaviti, veći deo armature upoznali smo u crossoveru Grecale, ali ono što u crossoveru nije korišćeno je presvlačenje delova armature kožom. Što se osnovnih stilova tiče, Trofeo ima crno-crvenu kombinaciju sa detaljima od ugljenčnih vlakana, Modena ima bež-crnu kombinaciju boja i detalje od drveta, a Folgore belo-plavi enterijer.
Naravno, instrument tabla je digitalna dijagonale od 8.8 inča, dok je višenamenski ekran osetljiv na dodir znatno veći, dijagonale od 12.3 inča. Maerati GranTurismo pored digitalne instrument table ima i digitalni časovnik i mnogo značajniji HUD.
Osim na upravljaču klasičnih prekidača ima vrlo malo i svim sistemima od provetravanja i klimatizacije se upravlja preko višenamenskog ekrana, a fabrika tvrdi da su komande vrlo jednostavne i intuitivne. Ono što će obradovati audiofile, audio sistem je razvio i proizveo Sonus Faber, a sjajna zvuk obećava čak 19 zvučnika sa ukupno 1195W instalirane snage.
I prednja i zadnja sedišta su evidentno sportski stilizovana, mada svakako sa rezervom treba uzeti ponutu prostora na zadnjim sedištima.
Podsećamo da Maserati GranTurismo stiže u tri verzije. Početna je Modena sa V6 twinturbo motorom od 496KS. Sledeći je Trofeo sa istim motorom pojačanim na 557KS, a perjanica ponude je električni Folgore sa 761 KS i velikom baterijom neto kapaciteta od 92.5 kWh.

Next: Toyota nastavlja snažan rast na srpskom tržištu