Site icon

Hyundai Ioniq 6 uvršten u top tri finaliste World Car Awards za 2023.

Hyundai Ioniq 6

Hyunda Ioniq 6 svrstan je među tri najbolje plasirana finaliste u tri kategorije World Car Awards za 2023.

Hyundai IONIQ 6 je među finalistima za Svetski automobil godine 2023, Svetsko električno vozilo 2023. i Svetski dizajn automobila godine 2023.
IONIQ 6 je zasnovan na istoj Električno-globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) kao i svetski automobil godine 2022, IONIQ 5, i izazvao je izuzetno pozitivne reakcije otkako je predstavljen prošle godine.
IONIQ 6 takođe je osvojio i brojne prestižne nagrade tokom proteklih nekoliko meseci, proglašen je za “Limuzinu godine” („Saloon of the Year”) na GQ Car Awards 2023. i za „Novi automobil godine” (“New Car of the Year”) na takmičenju čiji je domaćin Le Guide de l’auto. Pored toga, dobio je pet zvezdica kao ocenu za bezbednost, a od strane Euro NCAP izabran je za „Najbolji u klasi” u kategoriji „Veliki porodični automobil”.
World Car Awards je godišnji događaj koji uključuje 100 međunarodnih žirija iz 32 zemlje koji sprovode probne vožnje i glasaju o vozilima koja ispunjavaju tražene uslove. Pobednici će biti proglašeni uživo na ceremoniji dodele nagrada tokom Međunarodnog sajma automobila u Njujorku 5. aprila 2023. Ovo je 18. godina partnerstva World Car Awards sa Međunarodnim salonom automobila u Njujorku.

Next: „Automobil godine 2023 u Srbiji“ u znaku jubileja