Site icon

MotoGP – Alex Rins mora i na drugu operaciju

MotoGP – Alex Rins mora i na drugu operaciju nakon preloma obe potkolenične kosti na sprint trci u Muđelu

Foto: LCR Honda Racing Team

MotoGP – Alex Rins mora i na drugu operaciju nakon preloma obe potkolenične kosti na MotoGP sprint trci u Muđelu. Vozaču tima LCR Honda spoljnim fiksatorima su imobilisane tibija i fibula desne potkolenice i avionom je prebačen u Madrid gde ga očekuje i druga (prava) operacija tokom ove nedelje, kako bi se kosti fiksirale bez spoljnih fiksatora i počeo prirodan oporavak i srastanje preloma.
Ono što je za sada sigurno, Rins će propustiti trke u Nemačkoj i Holandiji, a najranije kada pobednika ovogodišnje trke u Americi možemo očekivati na stazi je MotoGP trka za Veliku nagradu Velike Britanije, koja se vozi 6. avgusta.

Foto:
APRILIA MotoGP Racing

Dok Joan Mir muči muku sa prelomom prsta, a mnogo veću sa Hondom RC 213V sa kojom nikako da nađe zajednički jezik, svoju „porciju“ zdravstvenih problema ima i Aleix Espargaro. Espargaro je pasionirani biciklista i tokom treninga na biciklu doživeo je pad o povredio petu desne noge. Iako snimci ne pokazuju prelom, Espararovo stopalo ima velik otok, i španski vozač MotoGP tima Aprilia trpi velike bolove. Za trku u Italiji lekari su uspeli da ga „osposobe“ pre svega analgeticima, tako da je Espargaro uspeo da dođe do solidnog šestog mesta, ali kako sam kaže, tokom sprinta i trke uopšte nije koristio zadnju kočnicu.
Dok Marc Marquez kaže da svi vozači previše rizikuju (i njegov rođeni brat Alex Marquez je doživeo pad na Mugellu), a Pol Espargaro se još uvek oporavlja od teških povreda, Aleix Espargaro kaže: „Čuo sam se sa Alexom, uništio je nogu. Nadam se da će se oporaviti do jula kad se ženi. MotoGP je postao je…o komplikovan, a još je komplikovaniji kad voziš Hondu. Alex je sjajan momak i nadam se da će se brzo oporaviti“.

Next: Decadence je nautička dekadencija na delu