Site icon

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque sa malim ali vidljivim i korisnim tehnološkim novinama

Predstavljen je osveženi Range Rover Evoque sa malim ali vidljivim i korisnim novinama. Obzirom da JLR uspeva da svojim modelima podari dizajn koji jednostavno ne prolazi i ne stari tokom vremena, gotovo da je i logično da su izmene pri osvežavanju modela suptilne i teško uočljive.
Tradicionalno, Range Rover Evoque je dobio izmenjen gril hladnjaka, koji je dobio drugačiju strukturu. Ipak ono što je mnogo korisnije su Pixel 1 LED farovi koji imaju tri puta više LED-ova nego do sada. Pored toga, svako svetlo ima ima četiri pikselna modula sa LED-ovima koji su nezavisno kontrolisani, čime projektuju različitu količinu svetla u različitim pravcima. Pixel 1 LED svetla standardna su oprema u Dynamic HSE i Autobiography paketima opreme. Za osveženi Range Rover Evoque novina su i točkovi od 21“, kao i Tribeca Blue, Corinthian Bronze i Arroios Grey boje karoserije. U osnovi, to bile sve novine po pitanju karoserije.
Mnogo više toga novo je u kabini modela Range Rover Evoque. Najupadljiviji je veliki, zakrivljeni 11.4″ višenamenski ekran osetljiv na dodir, koji je u „plivajućem“ stilu postavljen na armaturu iznad potpuno nove centralne konzole. A centralna konzola je, osim komande menjača, potpuno ostala bez prekidača, pa se i Range Rover Evoque (uspešno) priključio aktuelnom minimalističkom stilu kakav gaji kompletna autoindustrija. Sve komande funkcija u Range Rover Evoque premeštene su ili na upravljač ili na višenamenski ekran.
Među novine koje se ugrađuju u Range Rover Evoque, model za 2024. godinu nalazi se i nova generacija Pivi Pro 2 infotejment sistema. Sada podržava bežični Android Auto i Apple CarPlay, a Amazon Alexa 10 integrisan je za glasovne komande.
Range Rover Evoque ima sistem kamera, koji je jedan od najsofisticiranijih u SUV segmentu kojem pripada Evoque. 3D kamera koja pokriva okolinu vozila kao „pojačanje“ ima ClearSight kameru koja prikazuje podlogu ispred vozila, kao i kameru za nadzor zanjeg dela putničkog prostora. JLR tvrdi i da je u Range Rover Evoque ugrađeni sistem za pročišćavanje vazduha jedan od najkvalitetnijih u klasi.
Za kupce su spremni S, Dynamic HSE i Autobiography paketi opreme. Pogon Range Rover Evoque podrazumeva 1.5 litaraski benzinski trocilindraš sa blagim hibridom od 160 KS, ili čak 310 KS u plug-in pogonskoj verziji. Verzija sa 2.0 benzincem ima pomoć od blagog hibrida i 250 KS, a među pogonskim opcijama je i dizel sa 165 ili 205 KS.

Next: Test Toyota bZ4X AWD